«Ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ στο MEGA.

«Εγώ θα είμαι πάλι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, θα διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των Αθηναίων για άλλη μια φορά», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας πως από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο είχε πει ότι η Αθήνα θέλει τουλάχιστον δύο θητείες.

«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το υλοποιούμε βήμα βήμα. Πιστεύω ότι σε δυόμιση χρόνια οι Αθηναίοι θα έχουν δει αυτό το πρόγραμμα να παίρνει σάρκα και οστά και θέλω να το τελειώσω», τόνισε.

«Είμαι στην αυτοδιοίκηση εδώ και 10-11 χρόνια και παραμένω ερωτευμένος με την αυτοδιοίκηση, για τρεις βασικούς λόγους. 1ον, στην αυτοδιοίκηση μετράει το αποτέλεσμα, 2ον, στην αυτοδιοίκηση μπορείς να υπερβαίνεις κόμματα, ιδεολογίες, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορείς να κάνεις κοινωνικές συμμαχίες και εμένα αυτό μου πάει και 3ον, η αυτοδιοίκηση είναι μέσα στην πραγματική ζωή, δίπλα στον άνθρωπο» σημείωσε ο Μπακογιάννης.

Για το ενδεχόμενο δικής του συμμετοχής στην κεντρική πολιτική σκηνή βάσει του «μοντέλου Μακρόν», τόνισε ότι «η πολιτική δεν ασκείται ούτε σε θερμοκήπια, ούτε σε εργαστήρια. Οφείλει να υπακούει στους νόμους των κοινωνικών αναγκών και των κοινωνικών “θέλω”», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε την τύχη να έχουμε μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, η οποία έχει πάρα πολλά ακόμα να δώσει σ’ αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι όλοι μας, ακόμα και όσοι δεν την έχουν ψηφίσει, θέλουν να πετύχει αυτή η κυβέρνηση» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τι είπε για τα έργα ανάπλασης στην Αθήνα

Επίσης αποκάλυψε τα έργα που θα γίνουν σε αρκετές εμβληματικές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Ακαδημία Πλάτωνος, ο Λυκαβηττός και ο λόφος του Στρέφη.

«Η Διπλή Ανάπλαση προχωρά κανονικά, είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας που είναι να δημοπρατήσουμε το γήπεδο εντός του έτους. Τα Προσφυγικά είναι ξεχωριστό έργο, για το οποίο ελπίζω να έχουμε νέα σύντομα» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης για τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τη «μετακόμιση» του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Για την Ακαδημία Πλάτωνος τόνισε ότι υπάρχει προγραμματική συμφωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία έχει περάσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. «Τρία είναι τα στοιχεία του σχεδιασμού: α) ανάπλαση του πάρκου, β) οι αναγκαίες αρχαιολογικές εκσκαφές και γ) αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Μουσείο της πόλης των Αθηνών. «Και έτσι ο “Μπίθουλας” της Μαντάμ Σουσού μπορεί να πάρει μπρος και να προσελκύσει επισκέπτες» πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Αναφορικά με όσα ακούγονται για την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι προχωρά σε ανάπλαση του λόφου με στόχο την επανασύνδεσή του με τη γειτονιά. «Μας λένε κάποιοι ότι το ιδιωτικοποιούμε γιατί στο πλαίσιο του προγράμματος “Υιοθέτησε την πόλη σου” εξασφαλίσαμε ένα εκατομμύριο ευρώ. Με τον ίδιο τρόπο κάναμε και την Ομόνοια, που δεν ιδιωτικοποιήθηκε, με τον ίδιο τρόπο κάνουμε πάρκα» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο Λυκαβηττό και την ανάπλαση που πρέπει να γίνει. «Στο Λυκαβηττό εμείς θέλουμε να ανεβαίνετε. Θέλουμε να ξανανοίξει το θέατρο τις πόρτες του» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι μια γενιά Αθηναίων το έχει στερηθεί. «Τώρα περνάει από την ΕΤΑΔ στο δήμο Αθηναίων, που σημαίνει ότι θα το έχει ο δήμος, γιατί μέχρι τώρα είχε το 90% του λόφου, αλλά όχι το πάρκινγκ και το θέατρο, για να μπορέσουμε να κάνουμε το έργο» πρόσθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.