Σε διαδικτυακή συζήτηση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα λάβει μέρος σήμερα στις 18:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον καθηγητή της Επιστήμης της Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Ντάνιελ Ζίμπλατ (Daniel Ziblatt).

Ο τίτλος της συζήτησης που θα συντονίσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης είναι «200 χρόνια ελληνικής ανεξαρτησίας: Από τα δημοκρατικά ιδανικά έως τη δημοκρατική πρακτική, τότε και τώρα» και διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία, η οποία επισημαίνει ότι η φετινή ιστορική επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση είναι μια ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την ουσία των ιστορικών γεγονότων του ‘21 και τη σημασία τους για την Ελλάδα και τον κόσμο.

«Ο καθηγητής Ντάνιελ Ζίμπλατ συνομιλεί με τον τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια ασυνήθιστη συνάντηση δύο εκπροσώπων της πολιτικής θεωρίας και της πολιτικής δράσης αντίστοιχα» όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο της Πολιτιστικής Εταιρείας, culturalsociety.gr, και στη σελίδα του στο Facebook, @PolitistikiEtaireia, με ταυτόχρονη διερμηνεία από ελληνικά και αγγλικά.