Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ιδίως τα μεγαλύτερα σε ηλικία, ξεκινάνε οσονούπω να εκπαιδεύονται στα social media. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατό εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, προκειμένου να συστήσουν ένα δίκτυο, το οποίο θα αναλάβει την ταχύρρυθμη εκπαίδευση των στελεχών στις νέες μορφές επικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου.

Από το Facebook και το Twitter μέχρι το Instagram, προκειμένου αφενός να γνωρίζουν με ποιο τρόπο να τα χρησιμοποιούν σωστά προκειμένου να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση προς τους πολίτες και αφετέρου να μάθουν με ποιον τρόπο θα αποφεύγουν τις κακοτοπιές, είτε από μια λάθος ανάρτηση είτε ερχόμενοι αντιμέτωποι με πάσης φύσεως τρολ, που δεν είναι και λίγα.

Τη σύσταση του δικτύου έχει αναλάβει ο 43χρονος γραμματέας Επικοινωνίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά τον κόσμο του Διαδικτύου, ενώ εργάζεται εδώ και χρόνια ως σύμβουλος στρατηγικής, επικοινωνίας και καινοτομίας σε μια σειρά επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.