Το δικό του μήνυμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (1/3) τονίζοντας πως δεν πρέπει να πεθάνει.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νομική συζήτηση. Είμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα. Θα είμαστε η πρώτη χώρα μετά από 40 χρόνια που θα υπάρξει νεκρός απεργός πείνας. Και πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι αν αυτό είναι κάτι που θα κάνει καλύτερη τη δημοκρατία τη χώρα μας. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η ανθρώπινη ζωή σε μια δημοκρατική πολιτεία είναι το ύψιστο δικαίωμα» δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Όπως επεσήμανε δεν συνιστά υποχώρηση της κυβέρνησης το να αλλάξει θέση στο συγκεκριμένο θέμα. «Δεν είναι υποχώρηση. Είναι λάθος η έκφραση. Δεν είναι μπρά ντε φερ κυβέρνησης με έναν απεργό πείνας. Μη το δούμε ως πολιτική ήττα της ΝΔ. Επειδή η ΝΔ το βλέπει έτσι οδηγεί τη χώρα σε μια τραγωδία. Θα είναι ήττα της δημοκρατίας αν πεθάνει ο Κουφοντίνας» είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο Κουφοντίνας δεν εκβιάζει την κυβέρνηση, η οποία εντούτοις μια χαρά εκβιάστηκε από την DUI για το πώς θα ανοίξει τον τουρισμό, από τον Αντώνη Σαμαρά για να μη φέρει σε ψήφιση τις συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή» είπε.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο κριτήριο για τη δημοκρατία μας. Και εκεί είναι που κερδίζουμε την τρομοκρατία. Να βρεθεί σημείο εκτόνωσης στην υπόθεση Κουφοντίνα. Πρέπει να μην πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας» δήλωσε.

Στο ερώτημα ποια θα ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αν οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες θα είχαν αιτήματα παρόμοια με του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε ότι κόμμα του θα στηρίξει «ότι λέει ο νόμος».

«Αυτά να τα πείτε στον Μιχαλολιάκο»

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκπομπή υπονόησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα για ιδεολογικούς λόγους

«Ντροπή σας κ. Βορίδη. Αυτά να τα πείτε στον φίλο σας τον Μιχαλολιάκο. Ντροπή σας κ. Βορίδη. Κατηγορείται την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι στηρίζει την τρομοκρατία;»