Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την «επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των απολύσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης και Νατάσσα Γκαρά.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Δεν πέρασαν ούτε 5 μέρες από την ψήφιση του νόμου Πέτσα-Λιβάνιου και οι καναλάρχες έσπευσαν να εφαρμόσουν τα όσα αντεργατικά νομοθέτησε η κυβέρνηση. Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο νόμος θα φέρει δραματική επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις, μειώσεις μισθών και εν τέλει απολύσεις».

Ακολούθως επικαλούνται την ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (που εκδόθηκε με αφορμή την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA), «που επιβεβαιώνει πλήρως την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα Σωματεία και δικαιώνει πλήρως τις αντιδράσεις των εργαζομένων».

Ακολούθως υποστηρίζουν: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να ξηλώσει τις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 4339/2015 («Νόμος Παππά») που εισήγαγαν για πρώτη φορά ένα πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Οι καναλάρχες με την σειρά τους έσπευσαν να επιβάλουν όσα ζήτησαν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει, εξαναγκασμό των εργαζομένων σε ατομικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες, απαγόρευση αυξήσεων, εφαρμογή του πρωτοφανούς εργασιακού καθεστώτος των “μεταφερόμενων” εργαζόμενων, από μια εταιρεία του ιδιοκτήτη σε κάποια άλλη».

TAGS