Στιγμές έντασης επικράτησαν νωρίτερα σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021. Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «επιδειξία», επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επιδεικνύει τα πλούτη του.

«Ενώ γνωρίζετε πως έχετε αποτύχει παταγωδώς έρχεστε εδώ να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να ικανοποιήσετε τον εγωκεντρικό επιδειξία ανέμελο αρχηγό σας», ήταν η ακριβής φράση της.

Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, να αντιδρούν έντονα. «Σας ζήτω να ανακαλέσετε κα Ελευθεριάδου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα μπορείτε να εκφέρετε ελεύθερα τις απόψεις σας, αλλά δεν επιτρέπονται προσωπικές ύβρεις. Πάρτε πίσω προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό, τον χαρακτηρίσατε επιδειξία» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Βεσυρόπουλο που διαμαρτυρόταν εξίσου έντονα φωνάζοντάς της «δεν ξέρεις τι λες», του είπε: «Αν πιστεύετε ότι δεν σας πιάνει το προεδρείο κάνετε λάθος. Κύριε Βεσυρόπουλε καθίστε κάτω!».

«Δεν παίρνω πίσω τίποτα γιατί υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα που ο πρωθυπουργός και η σύζυγος του επιδεικνύει τα πλούτη του» δήλωσε η κ. Ελευθεριάδου. Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να διαγραφεί η φράση της κ. Ελευθεριάδου «αφού όμως αρνείστε, είπε, κάνω χρήση του δικού μου δικαιώματος. Αφού δεν καταλαβαίνετε τι είπατε». Μάλιστα προσπάθησε να αντιληφθεί μήπως τελικά ήθελε να πει κάτι διαφορετικό.

«Μήπως κα Ελευθεριάδου, αντί για «επιδειξίας» θέλατε να πείτε «επιδειξιομανής;». Εκείνη τότε διευκρίνισε ότι αυτό που εννοούσε ήταν πως ο πρωθυπουργός «επιδεικνύει πλούτη και χλιδή με τη σύζυγό του εν μέσω πανδημίας». «Άρα εννοούσατε επιδειξιομανία. Αυτός που διαβάζει τα πρακτικά στο μέλλον δεν καταλαβαίνει τι θέλατε να πείτε. Άλλο η επιδειξιομανία κι άλλο ο επιδειξίας» της είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.