Τη θέση ότι είναι χρήσιμη η ενισχυμένη αναλογική, εξέφρασε μιλώντας με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάργησης του «μπόνους» των εδρών, ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του, επισημαίνοντας ότι και όχι να υπάρχει κατακερματισμός δυνάμεων». Γι’ αυτό και ο ίδιος, όπως υπενθύμισε, είχε στο παρελθόν εισηγηθεί και ψηφίσει το μπόνους των εδρών.

Σε ερώτηση για την πορεία των εργασιών της Ολομέλειας και για το αν θα προχωρήσει η Βουλή σε συγκρότηση θερινών τμημάτων, απάντησε: «Δεν βιαζόμαστε και δεν έχω και καμία τέτοια πληροφόρηση δώσει εγώ. Επίσης δεν έχω και τέτοια εικόνα από την κυβέρνηση».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι αύριο η Διάσκεψη των προέδρων καλείται να αποφασίσει για τον ορισμό της συζήτησης, στην Ολομέλεια, των αιτήσεων άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, που είναι ήδη προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό. Πιθανότατα, αυτό θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.