Ίσως και σήμερα να υπάρξουν ανακοινώσεις για το ποιες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση το Δεκέμβριο, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός χθες στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ,  ανέφερε ότι οι κατηγορίες οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν θα αφορούν περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν λάβει κάποιας άλλης μορφής στήριξης λόγω της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό απέκλεισε περιπτώσεις όπως είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν απώλειες εισοδήματος εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Ειδικά για τους μακροχρόνια ανέργους, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι αποτελούν μία κατηγορία ευάλωτων νοικοκυριών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι μία από τις κατηγορίες που θα λάβουν αυτή την έκτακτη ενίσχυση.

Αναφερόμενος στο θέμα των επιταγών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι για ειδικές περιπτώσεις επιχειρήσεων όπως π.χ. τα ξενοδοχεία θα υπάρξει αναβολή στην πληρωμή τους έως το τέλος Απριλίου. Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας οι λεπτομέρειες για το τί θα γίνει με τις επιταγές θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία που θα περιληφθεί σε νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και αφορά τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.