«Πόλεμος» στον δήμο Θεσσαλονίκης για το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή» στον Λευκό Πύργο

Η επιστολή που... άναψε τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι αντιδράσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:26
07/10/2020
«Πόλεμος» στον δήμο Θεσσαλονίκης για το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή» στον Λευκό Πύργο
7
loading

Αναταραχή έχει δημιουργηθεί εντός του δήμου Θεσσαλονίκης από την επιστολή δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ζητούσε να μηνυθούν οι «δράστες του εγκλήματος», της προβολής στον Λευκό Πύργο του μηνύματος «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή», πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Εναντίον της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα καταφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την επιστολή του Ιωάννη Νασιούλα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ζήτησε να παρθεί απόφαση με την οποία να καταδικάζεται ο φασισμός. Επίσης ζήτησε να διαβαστεί στο Σώμα η επιστολή του κ. Νασιούλα και να καταδικαστεί. Όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Τσαβλής, αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο και παρέπεμψε τη συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο! Μάλιστα δεν δόθηκε καν ο λόγος στην Κατερίνα Νοτοπούλου για να τοποθετηθεί επί του θέματος», σημειώνεται σχετικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, καταδικάζει τη στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης Ζέρβα, επειδή κάνει τα στραβά μάτια σε νοοτροπίες και πράξεις οι οποίες εκτρέφουν το φασιστικό τέρας. Η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, με την οποία τα στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση, αποτελεί την καλύτερη απάντηση προς τη διοίκηση Ζέρβα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νασιούλα», τονίζει.

Είχε προηγηθεί μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα (05/10), το οποίο πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, σχετικά με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή».

Λίγο μετά τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Νασιούλας με ανάρτησή του στο Facebook κάλεσε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να καταθέσει μήνυση κατά των εικονιζομένων αυτουργών. Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον δήμαρχο, αναφέρεται και στη δημοτική σύμβουλο, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αναδημοσίευσε τη συγκεκριμένη δράση στα social media.

Μόλις πληροφορήθηκα πως ομάδα ατόμων φωτοβόλησε το Μνημείο του Λευκού Πύργου με πολιτικό μήνυμα - ευθεία παρέμβαση σε εν...

Δημοσιεύτηκε από Ιωάννης Νασιούλας - Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη στις Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον Απολογισμό και Ισολογισμό του δήμου για το έτος 2019 και ενώ επρόκειτο να λάβει τον λόγο ο κ. Νασιούλας, η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» κάλεσε τον πρόεδρο του Δ.Σ., Δρόσο Τσαβλή, να ενημερώσει το Σώμα για την επιστολή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, όταν ο κ. Νασιούλας επιχείρησε να λάβει το λόγο, άμεση ήταν η παρέμβαση της κ. Νοτοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φασίστες δεν έχουν κανένα λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο», επιμένοντας πριν λάβει τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος να γίνει ενημέρωση για τη συγκεκριμένη επιστολή.

Ο κ. Τσαβλής αρνήθηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, σημειώνοντας πως αφού πρώτα δει την επιστολή το θέμα θα συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αργότερα. «Σας καταθέτουμε πως ένας άνθρωπος υπερασπίζεται ανοιχτά με επιστολή του τη Χρυσή Αυγή και του δίνεται τον λόγο», σημείωσε η κ. Νοτοπούλου.

«Μόνο εσείς φέρνετε σε αυτή τη συνεδρίαση τη Χρυσή Αυγή», ανταπάντησε ο κ. Τσαβλής, σημειώνοντας πως στη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. «Δεν θα ανεχτώ κανένα σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή σε αυτή τη συνεδρίαση. Θα το συζητήσουμε αργότερα», υπογράμμισε, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν έχει λάβει καμία επιστολή στο mail του.

«Αν κατάλαβα καλά η κ. Νοτοπούλου έχει κάποια διαφορά με τον κ. Νασιούλα», είπε ο κ. Τσαβλής για να τον διακόψει η επικεφαλής της παράταξης σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία διαφορά, καθώς η μάχη απέναντι στη Χρυσή Αυγή δεν είναι προσωπική. Πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά προτεραιότητα να αναφερθεί στη φασιστική προτροπή του κ. Νασιούλα». «Μη βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα, θα έχουμε ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο πρόεδρος του Σώματος.

Λίγο αργότερα, η κ. Νοτοπούλου, μετά από έντονο διάλογο, επιχείρησε να ανακοινώσει ότι αποχωρεί η παράταξή της από την ειδική συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Ωστόσο, δεν έλαβε τον λόγο άμεσα, γεγονός που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης. Σε τοποθέτησή της μετά από λίγα λεπτά μίλησε για αθλιότητα στην οποία υπέπεσε ο κ. Τσαβλής να μην της δώσει τον λόγο.

«Θέλω να απευθυνθώ στον ίδιο τον δήμαρχο. Δεν μιλάμε σε τυχαίο περιβάλλον, κ. δήμαρχε. Όταν στον δημόσιο λόγο όλες οι πολιτικές δυνάμεις ανεξαρτήτως κόμματος έχουν ενώσει τη φωνή τους απέναντι στον φασισμό, τότε σιγά μη φοβηθούμε μια απαράδεκτη εξωθεσμική διαδικασία Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης», σημείωσε και τόνισε ότι κάθε ώρα πρέπει να απομονώνονται οι φασιστικές φωνές.

Η κ. Νοτοπούλου, λίγο πριν την αποχώρησή της, ανέγνωσε την επιστολή του κ. Νασιούλα, σημειώνοντας πως έπρεπε πριν από οποιαδήποτε το Σώμα και ο πρόεδρος του να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και να προφυλάξει τη Δημοκρατία. «Επιλέξατε να επαναφέρετε τη θεωρία των δύο άκρων», τόνισε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να απαντά ότι «δεν γίνεται να παίζει όποιο παιχνίδι θέλει». «Στην επόμενη συνεδρίαση θα καταδικάσουμε τον φασισμό, όχι όμως σε αυτή τη συνεδρίαση», σχολίασε ο κ. Τσαβλής.

Σημειώνεται ότι, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν και αυτοί από τη σειρά τους να ενημερωθούν για την επιστολή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar SER 30

  ΣΩΣΤΟΣ ΤΥΠΙΚΩΣ ΝΟΜΙΚΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ . ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΟΙΟΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΑΝΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο , ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ , ΟΧΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΧΩΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΜΟ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ . ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΠΑΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ .

 2. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Τι θα γίνει με τον Γιάννη Λαγό και την ασυλία του.... στον [...] άρση ασυλίας αμέσως!

 3. avatar Mpamphs2

  «Τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο»

  «Μπορείτε να γίνετε η γλυκιά ελπίδα του λαού » Αμβρόσιος

  «Πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους» Άρης Πορτοσάλτε

  «Δεν με φοβίζουν τα social media, μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να συνεργαστεί με τη ΝΔ» Μπάμπης Παπαδημητρίου

  «Η Χρυσή Αυγή είναι το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά μετά την Μεταπολίτευση και κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα» Ανδρέας Λοβέρδος

  «Ο Ρουπακιάς μετά το μπουκάλι που του πέταξε η μητέρα του Φύσσα, σε ανθρώπινο επίπεδο πρέπει να είναι ράκος κι εκείνη είναι λυτή» Κωνσταντίνος Μπογδάνος

  «Όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως » Στέφανος Κασιμάτης

  «Εάν γιαουρτώνουμε τον Πάγκαλο είναι καλό, ενώ εάν μαχαιρώνουμε τον Φύσσα είναι κακό. Δε λέω βέβαια ότι το γιαούρτι με το μαχαίρι είναι το ίδιο, αλλά η βία είναι βία » Παύλος Τσίμας

  «Η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπήρξε, η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερά Μητσοτάκης συνέντευξη στο Politico»

  «Ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος που τον ξέρω καιρό μου είναι συμπαθής» Γιάννης Λοβέρδος.

  «Μ\'αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής» Πέτρος Γαϊτάνος

  «Προτιμώ τον Λαγό με τη μουστάκα και τα μπράτσα » Νότης Σφακιανάκης

  «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας» Ντόρα Μπακογιάννη

 4. avatar στραβα ματια εκανες εσυ…………….5 χρονια…….δε σεεφτασαν για να κανεις τη δικη???????τωρα σκουζεις κι απο πανω??????

  τωρα ξετραβωθηκες,,????????????????????,,για ναχεις καποια δημοσιοτητα???????κατο θα πρεπει ναπεις για να υπαρξεις.......αγκαλια χορευες με τα χρυσαυγουλα............θυμισου τι εκανε η ζωη στη βουλη......

 5. avatar Φυσικό επόμενο

  Προς τι η έκπληξη; Η ΝΔ έχει ενσωματώσει τους φασίστες.
  Γι\'αυτό έγινε χουντικό κόμμα.

  1. avatar Φυσικό επόμενο να γλυκανεσαι…. διότι το γλέντι απο το 1974 συνεχίζεται μέχρι σήμερα επι εποχής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ...ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΄

 6. avatar jim

  Είτε φασισμός ακροαριστερός ειτε ακροδεξιός το νόημα δεν αλλάζει τα μυαλά που ακολουθούνε τα άκρα είναι το ιδιο .....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει