Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Σοφιανός δήλωσε πως «διεκδικούμε με τη ψήφο του λαού της Αθήνας να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, ώστε ο λαός μας να φτιάξει τη δική του δυναμική στο δήμο».

Σε συνέντευξή του, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-MΠE, ο κ. Σοφιανός τονίζει ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διαφοροποιείται ουσιαστικά από τις υπόλοιπες:

«Θεωρούμε ότι οι αντίπαλοί μας έχουν έναν ενιαίο πολιτικό λόγο σε κρίσιμα ζητήματα». Και γι αυτό το ΚΚΕ στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιον υποψήφιο, αναφέρει.

O Νίκος Σοφιανός σημειώνει ότι «η μάχη στο δήμο, στην περιφέρεια, στις ευρωεκλογές, είναι πολιτική. Είναι κουβάρι αξεδιάλυτο και τα τρία μαζί. Η πολιτική που υλοποιείται στους δήμους είναι το ευρω-ενωσιακό μοντέλο του “δήμου-επιχειρηματία” και αυτή την πολιτική την υλοποιούν και την υιοθετούν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι των κομμάτων» και συνεχίζει:

«Γι’ αυτό μιλάνε με εκθέσεις ιδεών ή με παραμύθια, και δεν μιλάνε για συγκεκριμένα θέματα: που σημαίνει χτυπάω τη φορομπηξία, κόβω την πορεία ιδιωτικοποίησης λειτουργιών, διώχνω τις ΜΚΟ από το Δήμο, αλλάζω μια σειρά δεδομένα που έχουν διαμορφώσει, ώστε να υπερασπιστώ το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, χωρίς ανταπόδοση. Μπορούν αυτά να γίνουν ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη; Δεν μπορούν. Αποτελούν αντικείμενο πάλης, διεκδίκησης, κινητοποίησης, αλλά και πολιτικής απόφασης και αποφασιστικότητας ότι αυτά τα αλλάζουμε. Παλεύουμε. Τα διεκδικούμε και τα αλλάζουμε».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι στόχος του είναι «μια δημοτική αρχή που θέλει να στηρίξει το λαό της Αθήνας σε αυτή τη δοκιμασία που βρίσκεται. Θέλει να στηρίξει τις δημοτικές δομές κόντρα στη λογική της ιδιωτικοποίησης. Θέλει και μπορεί να στηρίξει τις κοινωνικές υπηρεσίες διώχνοντας τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που σαν τη βεντούζα, σαν το χταπόδι, έχουν πνίξει τις λειτουργίες του δήμου. Θέλει να αλλάξει μια σειρά δεδομένα που δημιούργησαν χρόνια κυβερνητικών δημάρχων, είτε της μιας, είτε της άλλης εκδοχής».

Ο Ν. Σοφιανός εκφράζει την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν «να πάρουμε περισσότερα από τους λίγους που δραστηριοποιούνται στην πόλη και έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και να ελαφρύνουμε τους πολλούς, ιδιαίτερα στην οικιακή και στην επαγγελματική στέγη, όπου είναι ασήκωτο το βάρος που σηκώνουν οι χιλιάδες επαγγελματίες της πόλης. Μ’ αυτό τον τρόπο θα ελαφρυνθεί η «φορομπηχτική» πολιτική του δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Σοφιανός εκτιμά ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διαφοροποιείται ουσιαστικά από τις υπόλοιπες: «Θεωρούμε ότι οι αντίπαλοί μας έχουν έναν ενιαίο πολιτικό λόγο σε κρίσιμα ζητήματα».

Και γι’ αυτό το ΚΚΕ στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιον υποψήφιο: «Δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα για το ΚΚΕ, τα οποία έχουμε κάνει καθαρά και επιβεβαιώνονται και με την πείρα του 2010. Τότε υπήρχε η λογική να διαλέξουμε τον Αριστερό κ. Καμίνη απέναντι στο Δεξιό κ. Κακλαμάνη. Είπαμε κανέναν από τους δυο και δικαιωθήκαμε. Γιατί και οι δύο κρίσιμα ζητήματα μαζί τα ψήφισαν. Και πρώτα απ’ όλα, τους προϋπολογισμούς του Δήμου».