Ξεκίνησε η «μοιρασιά» του πρωτογενούς πλεονάσματος… Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα ενισχυθεί με επτά εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, κατόπιν επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, τέθηκε το ζήτημα της περικοπής, έστω και κατ’ ελάχιστο ποσό, της αμοιβής των αστυνομικών από υπερωριακή εργασία, λόγω περιορισμού των ημερών εξαιρέσιμης εργασίας (εκτός πενθημέρου) σε 48, από 52 που ήταν μέχρι τώρα, λόγω του περιορισμού των πιστώσεων του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε τις αδικίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αστυνομικοί, ειδικά σε σχέση με τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Και καταλήγει: «Με εντολή του κ. Σαμαρά, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε στη συνέχεια με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο συμφωνήθηκε να διατεθεί το σχετικό κονδύλι ενίσχυσης του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 7 εκατ. ευρώ, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών».