Συζητήθηκε ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αντικείμενο καταγγελίες του εναγόμενου ότι το σκάφος με την ονομασία «Iliatoras of London» ανήκει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρίας προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να γλυτώνει φόρους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. διεκδικεί με την αγωγή σε βάρος του υπουργού αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δύο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση, όταν η δικηγόρος, σύζυγος του Πάνου Καμμένου, επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας ότι η σύζυγός του είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου.

Ο υπουργός ζήτησε να καταθέσει ο ίδιος ως μάρτυρας, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του. Κατέθεσε ωστόσο σειρά εγγράφων καθώς και DVD που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο πάνω στο ειδικό σκάφος υποστηρίζοντας ότι το σκάφος ανήκει σε off shore και ότι ως το 2009 δεν υπήρχε τίποτα που να πιστοποιεί ως ιδιοκτήτη τον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Από την πλευρά τού Πάνου Καμμένου, ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Ιωάννης Γιαννέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίμαχο σκάφος ανήκει στον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Ηλία Καμμένου και δεν είναι ιδιοκτησίας off shore εταιρίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Καταθέσαμε όλα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα για το σκάφος της οικογένειας Καμμένου, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του μέσα από διαδοχικές off shore εταιρίες. Δυστυχώς το δικαστήριο έκρινε, όπως είχε το δικαίωμα, ότι εγώ δεν έπρεπε να εξεταστώ για να απαντήσω σε όλα όσα έχω πει. Όλα όσα έχω πει ισχύουν και η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Έγινε ένα επιπλέον περιστατικό. Η σύζυγος του κ. Πάνου Καμμένου ενέπλεξε τη σύζυγό μου σε άλλη μια συκοφαντία. (σ.σ. η σύζυγος του Πάνου Καμμένου είπε ότι η Ευγενία Μανωλίδου είναι στη λίστα Λαγκάρντ) όπως συνηθίζουν να κάνουν και δυστυχώς το δικαστήριο δεν με προστάτεψε».