Τον προβληματισμό του για συνωστισμό στις εκκλησίες το Πάσχα διατύπωσε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές για κάποιες ώρες.

Ο Λευτέρης Οικονόμου επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι θα πρέπει οι πιστοί και η Εκκλησία να τηρήσουν με ευλάβεια τις οδηγίες των γιατρών και να αποφεύγουν τον συνωστισμό. «Ο καθένας την πίστη του μπορεί να εκφράσει από το σπίτι του και δεν χρειάζεται οι δήμαρχοι να του μεταφέρουν στην οικία του το Άγιο Φως» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν χρειάζεται να μετακινηθεί ο κόσμος για να πάει έξω από τις εκκλησίες να ακούσει το ”Χριστός Ανέστη”. Μπορεί να το ακούσει καλύτερα στο σπίτι του» δήλωσε και τάχθηκε κατά της μεταφοράς του Αγίου Φωτός με ντελίβερι τονίζοντας πως στην πράξη αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καθώς θα υπάρχει κόσμος στους δρόμους.

«Η Πολιτεία έχει θεσπίσει με σεβασμό στην ιερότητα των ημερών του Πάσχα εκείνα τα μέτρα που κρατούν σε μία ισορροπία. Ένας καλός χριστιανός έχει χρέος να προστατεύσει τη ζωή των συνανθρώπων του» είπε και τόνισε:

«Πιστεύω όμως με μία καλή συνεννόηση με τους ιερείς και με τις οδηγίες που θα δώσουν οι κατά τόπου μητροπολίτες θα μπορέσει να υπάρξει μια ομαλοποίηση ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι προσκυνητές».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε παράλληλα ότι οι πολίτες σε γενικές γραμμές τηρούν τα μέτρα με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού αν και την Τετάρτη παρατηρήθηκε μία ελαφρά αύξηση των βεβαιώσεων για βοήθεια ηλικιωμένων στην επαρχία.

Επιπλέον εξήγησε ότι θα γίνεται ουσιαστικότερος έλεγχος ως προς το περιεχόμενο των βεβαιώσεων μετακίνησης και ζήτησε από τους πολίτες να καταλάβουν ότι δεν έχει κανένα νόημα το ταξίδι στην επαρχία που θα επιβαρύνει τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά, οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι.

«Δεν έχει κανένα νόημα το ταξίδι στην επαρχία γιατί θέτουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους που είναι εκεί. Πρέπει να τους διαφυλάξουμε» σημείωσε.