«Θα τηρηθεί η δέσμευση για προστασία της πρώτης κατοικίας»

Θανάσης Σκορδάς: Η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό του ελάχιστου ορίου διαβίωσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:03
02/12/2013
«Θα τηρηθεί η δέσμευση για προστασία της πρώτης κατοικίας»
1
loading

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς δήλωσε πως, «Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευση που έχει δώσει ότι θα προστατεύσει κατά τρόπο απόλυτο την πρώτη κατοικία κάθε αδύναμου συμπολίτη μας».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα», ο .Σκορδάς εξήγησε πως οι εκπρόσωποι της τρόικα, «θεωρούν ότι υπάρχει ένα σοβαρό κομμάτι δανειοληπτών που θα μπορούσε να ανταποκρίνεται κατά τρόπο καλύτερο στις υποχρεώσεις του και δεν το κάνει».

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «εκτός από την έννοια του συνεργαζόμενου δανειολήπτη, προχωρά και στον προσδιορισμό του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, το οποίο θα είναι ένα εισόδημα κάτω από το οποίο μια οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Και υπάρχει και η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιλέξει πάνω από 450 δικηγόρους γι' αυτό το θέμα και προχωρά ακόμη πιο γρήγορα το συγκεκριμένο ζήτημα».

Συμπλήρωσε πάντως πως «εξακολουθεί να διατηρεί η ελληνική πλευρά το δικαίωμα να ανανεώσει μονομερώς την προστασία από τους πλειστηριασμούς, από 1.1.2014».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar costas2by4

    Θανάση μου, για κάποιο λόγο, δεν σε πιστεύω. Δεν ξέρω γιατί, αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα πεις ναι σε όλα, από το πρώτο ευρώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει