«Αντιλαμβάνομαι την πολιτική, όπως νομίζω και η Ελληνική κοινωνία, σαν ένα νοήμονα διάλογο. Και πρέπει να πω ότι στο πλαίσιο αυτό του νοήμονος διαλόγου δεν μπορώ να αντιληφθώ τι λόγο και τι ρόλο έχει η πρόταση δυσπιστίας την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και την οποία συζητά εθνική αντιπροσωπεία. Εν πάση περιπτώσει όμως αυτό είναι κοινοβουλευτική προνομία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά συνέπεια η υποβολή της πρότασης επιβάλλει από την πλευρά της Κυβέρνησης την λογοδοσία για τα πεπραγμένα το διάστημα που ασκεί την κυβέρνηση της χώρας. Μια σοβαρή λογοδοσία περιλαμβάνει καταρχήν περιγραφή έστω και περιληπτική του τι παρέλαβε αυτός ο οποίος λογοδοτεί», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Βουλής όπου συζητάται η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μίλησε για την εικόνα της Ελλάδας όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία όπως είπε, παρουσίαζε «έντονα διαλυτικά συμπτώματα», κάνοντας αναφορά στη συνέχεια τις ενέργειες του υπουργείου και της αστυνομίας στο μεταναστευτικό, στο θέμα της Χρυσής Αυγής (την οποία χαρακτήρισε  «καρκίνωμα») τις καταλήψεις, την τρομοκρατία και αλλού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην αναζήτηση των δραστών της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην την σηκώσουμε, προσπάθεια που να μπορεί να γίνει που να μην την κάνουμε, για να μπορέσουν αυτοί οι άθλιοι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια ο Ν. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, το έχω πει, στιγμές υπαρξιακής αγωνίας. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια. Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην την διεξάγει την κοινοβουλευτική συζήτηση με τους όρους καλού – κακού. Δεν είναι δυνατόν κανείς να πιστέψει ότι από τη μια πλευρά υπάρχουν οι “καλοί άνθρωποι”, οι οποίοι έχουν το μονοπώλιο της καρδιάς και από την άλλη οι “κακοί άνθρωποι”, οι οποίοι αρέσκονται να επιβάλλουν φόρους να κόβουν συντάξεις και να κόβουν μισθούς. Δεν είναι δυνατόν ο διάλογος αυτός να διεξάγεται με αυτούς τους όρους».

«Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχει το μαγικό κλειδί με το οποίο καί το Μνημόνιο θα καταγγείλουμε και στο ευρώ θα μείνουμε» είπε στη συνέχεια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, προσθέτοντας ότι «Και ελλείμματα θα συνεχίσουμε να παράγουμε και οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να τα χρηματοδοτούν. Και τις ιδιωτικοποιήσεις θα σταματήσετε και τους ξένους επενδυτές θα διώξετε. Και ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις θα κρατήσετε και όλους τους μισθούς και τις συντάξεις θα αποκαταστήσετε. Και νέες φορολογίες δεν θα βάλετε και όσους απολύθηκαν θα ξαναπροσλάβετε. Και τα δάνεια σαν νέα σεισάχθεια θα χαρίσετε και το τραπεζικό σύστημα δεν θα καταρρεύσει. Και την κινητικότητα θα σταματήσετε και συνθήκες πλήρους απασχόλησης θα δημιουργήσετε. Και όλους τους μετανάστες που μπαίνουν στην χώρα θα τους φιλοξενήσετε σε ανοικτές δομές και κανείς από αυτούς δε θα πληρώνει τίποτα. Και στην Υγεία και στην Παιδεία θα αυξήσετε τις δαπάνες και βέβαια και εκεί κανείς δεν θα πληρώνει οτιδήποτε».

«Αυτό όπως καταλαβαίνετε εντάσσεται στα οικονομικά εγχειρίδια στο κεφάλαιο το οποίο ονομάζεται: “Παραμύθια της Χαλιμάς”» κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.