Με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Τον κ. Δραγασάκη διαδέχθηκε στο βήμα και ο δεύτερος εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, καθώς ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει δύο εισηγητές από το κόμμα που καταθέτει το σχετικό αίτημα.

Η σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με απόφαση του Σώματος, θα διακοπεί στις 16:00 το απόγευμα για να συνεχιστεί στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 23:00.

Αύριο και την Κυριακή αναμένεται να οριστούν εμβόλιμες συνεδριάσεις, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τον λόγο, όλοι οι βουλευτές που θα το ζητήσουν. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι για να διευκολυνθούν οι βουλευτές που βρίσκονται στην επαρχία δόθηκε δυνατότητα εγγραφής ομιλητών μέχρι σήμερα στις 22:00.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, χαρακτήρισε άδικη και άκυρη τη διαδικασία κατηγορώντας το προεδρείο της Βουλής ότι δε μερίμνησε, ώστε να παραβρίσκονται στη συζήτηση και την ψηφοφορία ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι δύο συνάδελφοι του Νίκος Παπάς και Γιάννης Λαγός, που είναι προφυλακιστέοι στον Κορυδαλλό. «Είναι εκλεγμένοι του ελληνικού λαού και οφείλουν να παραβρίσκονται στη διαδικασία. Έχετε αναγάγει τον εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού, σε ρυθμιστή του πολιτεύματος» είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε ότι η σημερινή συζήτηση γίνεται όπως ορίζουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η νομοθετική εξουσία να παρέμβει στη δικαστική εξουσία.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι το ζήτημα των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής απασχόλησε το προεδρείο, το οποίο, όπως είπε, είναι ανοιχτό σε προτάσεις των κομμάτων για να δοθεί ή όχι δυνατότητα επιστολικής ψήφου κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.