Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων οι δύο πρωθυπουργοί χαρακτήρισαν πολύ σημαντική τη σημερινή συνεδρίαση.

Αμέσως μετά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα συνέλθει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών είναι προγραμματισμένες για τις 13:15.

O πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τη σύζυγό του επισκέφτηκαν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Οι δύο τους ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα που φιλοξενεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο μουσείο το χαρακτήρισε «ένα ζωντανό κύτταρο του Έβρου που παράγει πολιτισμό ερμηνεύοντας το παρελθόν προβάλλοντας ταυτόχρονα μια προοπτική δημιουργικής αξιοποίησης της παράδοσης».

Τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου η πρόεδρος και διευθύντριά του Αγγελική Γιαννακίδου.