Εφημερίδα Il Sole 24 Ore για Μητσοτάκη: Μαθήματα σταθερότητας από τον Έλληνα πρωθυπουργό

«Πρόσωπο μιας νέας Ελλάδας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:18
24/01/2020
Εφημερίδα Il Sole 24 Ore για Μητσοτάκη: Μαθήματα σταθερότητας από τον Έλληνα πρωθυπουργό
5
loading

«Η στροφή της Αθήνας. Μαθήματα σταθερότητας από τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη», τιτλοφορεί σημερινό άρθρο της η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Η Ελλάδα τώρα δίνει μαθήματα σταθερότητας στην Ευρώπη, ακριβώς την στιγμή κατά την οποία η ξαφνική ακύρωση της παρουσίας του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε στο Νταβός, τροφοδοτεί και πάλι στην διεθνή σκηνή φόβους για ιταλική αστάθεια», γράφει η εφημερίδα.

Παράλληλα, παραθέτει τη δήλωση του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές άλλες χώρες οι οποίες να διαθέτουν, όπως η Ελλάδα, μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να μπορεί να διαρκέσει με βεβαιότητα μέχρι το 2023», από την στιγμή που «σε άλλες περιπτώσεις, από την Ισπανία μέχρι την Ιταλία, αποδεικνύονται οι δυσκολίες που έχουν οι κυβερνήσεις συνασπισμού, τόσο σε ό,τι αφορά την σύνθεση, όσο και την διάρκειά τους».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που οι αγορές δείχνουν στην Ελλάδα, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι τα επιτόκια των ελληνικών δημοσίων ομολόγων, μειώθηκαν σε επίπεδο χαμηλότερο των ιταλικών.

«Τώρα υπάρχει πολιτική και χρηματοοικονομική σταθερότητα, μετά την περίοδο κατά την οποία η Αθήνα ήταν η πρώτη η οποία επλήγη από τον λαϊκισμό, πληρώνοντας τις συνέπειές του», προσθέτει η Il Sole 24 Ore.

Υπενθυμίζει, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προώθησε την μείωση της φορολογικής πίεσης σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αλλά και την βελτίωση του κλίματος για τις επενδύσεις, με παρεμβάσεις και στον τραπεζικό τομέα».

Η Il Sole γράφει ότι παρά το ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση, ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι το Γιούρογκρουπ θα του δώσει ευρύτερο περιθώριο δράσης, σε αντάλλαγμα για την πρόοδο που σημειώνεται στις μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά, δε, τις όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες της προσφυγικής κρίσης, η ιταλική εφημερίδα γράφει ότι ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί πως «δεν είναι δυνατόν, να βρίσκεται, κανείς, στην ζώνη του Σέγκεν και να μην θέλει να σηκώνει μέρος του βάρους της υποδοχής των ανθρώπων, στους οποίους αναγνωρίζεται το δικαίωμα ασύλου».

Σχετικά με τα τούρκο-λυβικά μνημόνια, η Il Sole 24 ore τονίζει ότι ο πρωθυπουργός θα εναντιωθεί σε κάθε ευρωπαϊκή συμφωνία με την Λιβύη, αν αυτή δεν προβλέπει ρητά ότι τα εν λόγω μνημόνια είναι απολύτως άκυρα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τέλος, ως πρόσωπο μιας νέας Ελλάδας, υπέδειξε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με ευρύτατη πλειοψηφία: Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος, η οποία είχε πάντα ενεργό ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημειώνει, τέλος, η ιταλική εφημερίδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Λουκάς Κουφοντινας

  Γνωρίζουν για τα 225 εκατομμύρια € που χρωστάνε οι υπερψευτοπατριοτες?

 2. avatar Νιώθω…

  Ακόμη πιο υπερήφανος που ο τρισμέγιστος τιτανοτεράστιος... Κούλης έχει την επίζηλη θέση του διακοσμητικού... λαμπατέρ στο Οβάλ Γραφείο του Τραμπ!

  1. avatar Devotion Spacer

   I feel really proud of it , I feel very proud of it .

 3. avatar Νιώθω υπερήφανος ως Έλληνας

  Που έχω έναν τέτοιο πρωθυπουργό που μπορεί και μιλαει- γνωρίζει και στέκετε ως Έλληνας πρωθυπουργός στο εσωτερικό και εξωτερικό .....σε σχέση με έναν [...] και το τσίρκο του πριν κάποιους μήνες μας εξευτελιζε όπου πήγαινε

  1. avatar Unexpected Opponent

   διόρθωση : στέκεται αντι για στέκετε .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει