«Όπως στα μουλωχτά μας πήγαν στο ΔΝΤ – παίρνοντας ένα δάνειο που δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλότοκο – έτσι και στα μουλωχτά θα μας οδηγήσουν σε μιαν επώδυνη αναδιάρθρωση του χρέους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real FM), υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση οδηγεί τις εξελίξεις κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το μνημόνιο και η τρόικα θα είναι στη ζωή μας όχι μέχρι το 2013, όπως μας έλεγαν, αλλά πολύ περισσότερο».

Στην ανάλυσή του ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα υπάρχουν δύο δρόμοι: «ο δρόμος της επώδυνης αναδιάρθρωσης και ο δρόμος μιας επιθετικής αναδιαπραγμάτευσης του χρέους», επεξηγώντας ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αγοράσει μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, δανείζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες με 1% επιτόκιο κι αυτές με τη σειρά τους δανείζουν τη χώρα μας με 6% επιτόκιο.

Ως προς τη σχέση Τσίπρα – Αλαβάνου, ο αρχηγός του ΣΥΝ αρνήθηκε να δώσει συνέχεια σε αυτή την προοπτική της σαπουνόπερας ενώ αναφερόμενος στο μετεκλογικό σκηνικό ανέφερε πως «ο δικός μας χώρος της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς, ό,τι κακό ήταν να του βρεθεί μπροστά του, το έχει βρει».

Η δε επιλογή του Αλ. Μητρόπουλου, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός μεγάλου μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα δώσει εναλλακτική προοπτική.

Στο σενάριο, τέλος, του Κ. Μητσοτάκη – για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης – είπε ότι «έχω την εντύπωση ότι δεν χωράει η δική μας Αριστερά».