«Λίγες ώρες πριν τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση παίρνει οριστικά διαζύγιο από τη κοινωνία, ο κ. πρωθυπουργός σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει θεματολογία και ταυτόχρονα να προσφέρει στους βουλευτές που τον στηρίζουν ένα λόγο για να συνεχίσουν να το κάνουν, κατέφυγε στην παλαιοκομματική συνταγή της «αγοράς» πολιτικού χρόνου και ”εξαγοράς” της όποιας ανοχής θα μπορούσε να του προσφέρει η πεντάμηνη μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 13%», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστος Ζώης, προσθέτοντας ότι «όσοι έψαχναν μια δικαιολογία για να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο ίσως νομίζουν ότι τώρα πια τη βρήκαν».

«Όμως, ας μη γελιούνται: η Ελλάδα βράζει, η ύφεση τρέχει, επιβεβαιώνονται οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τα στοιχεία του προϋπολογισμού και η ανεργία σταθερά σκαρφαλώνει. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει όσους σήμερα με τη ψήφο τους συνεχίζουν να στηρίζουν την εφαρμογή του απάνθρωπου, αδιέξοδου και εθνοκτόνου προγράμματος των εταίρων – δανειστών», πρόσθεσε ο κ. Ζώης και κατέληξε:

«Κύριε Σαμαρά, έχετε “κάψει” τους Έλληνες και σήμερα παρουσιαστήκατε για να τους υποσχεθείτε ότι θα τους “αλείψετε με μέλι”. Δεν πείθετε κανέναν».