Κώστας Τσιάρας για νέο Ποινικό Κώδικα: Θα διορθώσουμε τις προβληματικές διατάξεις

«Η προηγούμενη κυβέρνηση με τον τρόπο και τον χρόνο που προώθησε τις αλλαγές δημιούργησε περισσότερα προβλήματα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:21
22/07/2019
Κώστας Τσιάρας για νέο Ποινικό Κώδικα: Θα διορθώσουμε τις προβληματικές διατάξεις
loading

Στα δύο βασικά σημεία αναφορικά με τις αλλαγές που θα φέρει η νέα κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Τσιάρας.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση στη Δικαιοσύνη, είπε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει διασαφηνίσει πως θα αποκαταστήσουμε την ηρεμία» και τόνισε πως αυτό θα γίνει με «αξιοκρατία και σεβασμό».

«Ως προς τον νέο Ποινικό Κώδικα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διορθώσει τις προβληματικές διατάξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Και στάθηκε στο πλαίσιο χορήγησης αδειών «σε αμετανόητους τρομοκράτες», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε. Έκανε ξεκάθαρο πως «δεν θα μπω σε καμία λογική πολιτικής αντιπαράθεσης» και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα «σπουδαίας σημασίας νομοθετικό εγχείρημα».

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «με τον τρόπο και τον χρόνο που προώθησε τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα επιχείρησε να επιλύσει». Και αυτό διότι πρόκειται για «άρθρα που είναι ουσιαστικά ανεφάρμοστα».

«Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα τα δούμε σε μικρό χρονικό διάστημα», προανήγγειλε ο υπουργός.

Και στη συνέχεια τόνισε ότι «στα κρούσματα διαφάνειας θα είμαστε αμείλικτοι», για να αναφερθεί στο σύνολο των αρμοδιοτήτων των ελεγκτικών προτύπων και τη βελτίωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η συνεχής ευθυγράμμιση με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τόνισε ο κ. Τσιάρας, που εκτίμησε ότι «οι πολίτες απαιτούν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη Δικαιοσύνη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει