Στο συνέδριο αναμένεται να αναδειχθεί η ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ των στελεχών της «παραδοσιακής λαϊκής Δεξιάς» και των εκφραστών της λεγόμενης φιλελεύθερης πτέρυγας, ενώ το δικό τους στίγμα αναμένεται να δώσουν και οι υπέρμαχοι του «μεσαίου χώρου».

Η ιδεολογική συζήτηση, η οποία άνοιξε κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα με τις τοποθετήσεις των συνέδρων, κυρίως των κορυφαίων στελεχών, που θα επιδιώξουν να καταθέσουν την άποψή τους αντικρούοντας τη στρατηγική που ακολουθεί η Ρηγίλλης με την εγκατάλειψη του «μεσαίου χώρου» και της επιστροφής του κόμματος στις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις της παραδοσιακής λαϊκής Δεξιάς.

Από τη μια πλευρά θα υπάρχουν στελέχη της «προεδρικής φρουράς», όπως π.χ. οι κκ. Π.Παναγιωτόπουλος, Κ.Μαρκόπουλος , Κ. Τασούλας, Κ. Γκιουλέκας , Μαξ.Χαρακόπουλος (είπε χθες ότι ο η ΝΔ είναι φυσικός εκφραστής του κεντρώου χώρου), Α. Γεροντόπουλος, Ι.Μανώλης, Σπ. Λιβανός κ.ά. που θα υπερασπιστούν τη στρατηγική του κ. Σαμαρά και από την άλλη πλευρά θα υπάρχουν βουλευτές όπως οι κκ. Κυρ. Μητσοτάκης , Κ. Χατζηδάκης κ.ά. οι οποίοι θα υπεραμυνθούν πιο φιλελεύθερων επιλογών. Στη μέση θα βρίσκονται στελέχη τα οποία θεωρούν ότι η ΝΔ παραμένει κεντρώο, αστικό κόμμα, που συγγενεύει με το κοινωνικό και πολιτικό Κέντρο, όπως οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος και Αρ. Σπηλιωτόπουλος . Αποστασιοποιημένοι εμφανίζονται οι κκ. Ν. Κακλαμάνης και Ευ. Μεϊμαράκης.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ