Κ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη

«Η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:09
26/06/2019
Κ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη
36
loading

Στο κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Μητσοτάκης, από την ομιλία του στην Ελευσίνα.

Πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων, που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και αποτελούν την απάντηση για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως αυτές αποτυπώνουν την αντίληψη που έχει για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Μιλώντας στην Ελευσίνα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτές οι ενότητες υπηρετούν την τριπλή κατεύθυνση του προγράμματος της ΝΔ, ισχυρή ανάπτυξη για τη χώρα, ευκαιρίες προκοπής για όλους και κανείς πολίτης απροστάτευτος. «Σε αυτό το κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες μας διαφορές με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που φεύγει» είπε επισημαίνοντας πως με τους χαμηλότερους φόρους για όλους τους Έλληνες θα ενισχυθούν τα εισοδήματα. « Σε αυτό τον πλούτο μερίδιο πρέπει να έχουν όλοι, για αυτό και η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις στους μισθούς» δήλωσε.

«Στις 7 Ιουλίου για να μην ζήσει ο τόπος μια νέα περιπέτεια η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα με μία ισχυρή εντολή», είπε ο κ. Μητσοτάκης

Η πρώτη δέσμη αποτελεί τη μείωση της φορολογίας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ θα μειώσει τον εισαγωγικό συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, θα καταργήσει σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, θα μειώσει τις εισφορές για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας, θα προχωρήσει στην καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα με τη διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστής του 6% , ενώ θα προχωρήσει και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους και παντού στην Ελλάδα.

Η δεύτερη δέσμη των κοινωνικών μέτρων της ΝΔ έχει να κάνει με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως για να δημιουργηθούν δουλειές χρειάζεται ισχυρή ανάπτυξη, η οποία μπορεί να έρθει μέσα από τις επενδύσεις. Σε αυτή τη λογική μίλησε για επενδύσεις ιδιωτικές, μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαμηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία αλλά και δημόσιες με πλήρη αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Έτσι θα δημιουργηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουμε ανάγκη και που έχουμε σχεδιάσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Αρκεί να σκεφτούμε ότι μόνο το σχέδιο Υποδομών μας περιγράφει 43.000 θέσεις εργασίας σε μεγάλα ή πιο μικρά έργα. Ενώ στην αγορά κατοικίας όλα τα συνδυαστικά μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη 37.000 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες» είπε χαρακτηριστικά.

Η τρίτη δέσμη έχει να κάνει με την ενίσχυση της νέας οικογένειας. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας, μέρος του οποίου αποτελεί και η δέσμευση του για χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

Όπως διευκρίνισε το επίδομα αυτό, θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους, αρκεί δηλαδή ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης. Παράλληλα θα αυξηθεί, όπως δήλωσε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται. Τέλος ξεκαθάρισε πως τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

Η τέταρτη δέσμη των κοινωνικών μέτρων της ΝΔ έχει να κάνει με τη στήριξη του πιο αδύναμου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως πρόθεσή του είναι να αυξηθεί στο ένα δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται αμέσως σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Παράλληλα θα ενισχυθούν κατά 200 εκατομμύρια τα επιδόματα ανεργίας, ώστε να μπορεί να καλύψουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό από όσους θα παραμένουν άνεργοι, ενώ θα προωθηθεί ένα πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, θα αξιοποιηθούν διαθέσιμα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται ως ένα μέρος της απάντησης, που ως κοινωνία οφείλουμε να δώσουμε, στο πρόβλημα των αστέγων.

Η πέμπτη δέσμη μέτρων έχει να κάνει με την ανάπτυξη στη χώρα και στους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5% ενώ θα δοθούν πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις. Στόχος του , όπως είπε, είναι επίσης η αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία με γενναία αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και τόνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ενώ εγγυήθηκε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

«Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται. Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται» είπε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα είπε πως θα δοθούν και κίνητρα και ιδρύεται λευκό μητρώο εταιριών. ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος.

Κίνητρα, τέλος, όπως είπε, θα έχουν και οι επιχειρήσεις που θα δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους, είτε αυτές αφορούν τη δωρεάν μετακίνηση στη δουλειά είτε τη δωρεάν σίτιση, την επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη ή και την συμμετοχή στα κέρδη της εταιρίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών. «Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει τελικά στα 730 ευρώ. Αυτή είναι μία πολιτική που κάνει όλο και καλύτερη την ζωή όλων» είπε εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγόρησε πως κατήργησε το ΕΚΑΣ ενώ η ΝΔ θα ενισχύσει, όπως είπε, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. « Η κυβέρνηση έπληξε με βαθιά οπισθοδρομικές πολιτικές κυρίως τη δημόσια Παιδεία, ενώ εμείς θέλουμε την αναβάθμισή της με αξιολόγηση. Περισσότερη ελευθερία στους εκπαιδευτικούς μας και ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Αυτή υποβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ιδίως στη δημόσια υγεία και διέλυσε με την κακοδιοίκηση τα νοσοκομεία. Ενώ εμείς θέλουμε μια ποιοτική δημόσια υγεία με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών με επαγγελματικό μάνατζμεντ και σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που τύπωσε το κυβερνητικό της πρόγραμμα και στο σύστημα braille για τους πολίτες με προβλήματα όρασης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το σχέδιό του προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τα άτομα με αναπηρία -με αιχμή την προσβασιμότητα παντού και την ανεξάρτητη διαβίωση. Σε αυτή τη λογική ανακοίνωσε και την θέσπιση θέσης Ειδικού Συντονιστή δίπλα στην κυβέρνηση.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έναν αγώνα που πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινός. « Στο επίπεδο της κοινωνίας, με την άρση των αιτίων, που οδηγούν στο αδιέξοδο των ουσιών. Στο επίπεδο της υγείας, με την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του προβλήματος ακόμη και σε ελεγχόμενους χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Και στο επίπεδο της εργασίας, με την ομαλή επανένταξη αυτών των συνανθρώπων δίπλα μας» δήλωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από τον Ρουβίκωνα. Όπως είπε « οι πολιτικές απροκάλυπτης ενοχής σε γρουπούσκουλα που προσβάλουν την δημοκρατία μας θα τελειώσουν στις 7 του μηνός».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΔΩ ?? ΕΔΩ ΛΕΣ

  ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΦΑΤΣΑ ΚΑΤΡΑ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΖΙΛΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΠΑΣΑΚΑΜ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ???? ΓΙΑ ????

 2. avatar Ναι ρε Κούλη

  Επί Νέας Δημοκρατίας είχα κάτι χρυσά κουτάλια και έτρωγα....

 3. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  λ..α της νδ μακαρι να σας δω ολους φυλακη. μας καταστρεψατε.

 4. avatar Mplaky

  ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΕ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΩ ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΗΣ

  1. avatar Καστοριά

   Ευχαριστω !πρεπει όλοι ομως να Κάνουμε κάτι να θυμηθεί ο κόσμος γιατί δυστυχώς ξεχνάει ...

 5. avatar Αποριας αξιον

  Που αναρωτιεστε τι θα κανουν τα λεφτα που θα εισπραξουν χωρις να κανουν φοροελαφρυνσεις.Θα τα δωσουν στους διαπλεκομενους επιχειρηματιες που ψηφισαν Ποταμι οι οποιοι τους πληρωσαν 1000000 Ευρω για διαφημιστικη δαπανη της Νεας Δημοκρατιας στο You Tube.Οσον αφορα τα μπλοκακια ο καθε ενας εχει δικαιωμα να επιλεξει ασφαλιστικη κλαση.Οποτε μπορει να πληρωσει 800 Ευρω μπορει ομως και να πληρωσει και 180 Ευρω.

 6. avatar σε 2 χρόνια

  πάλι εκλογές θα έχουμε αλλά δεν θα ψηφίζουν Έλληνες γιατί θα έχουμε φύγει όλοι

 7. avatar Καψώλας

  ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και όλα τα άλλα θα γίνουν μόνα τους!!

 8. avatar Άννα Α

  Τη λες βρε κακομοίρη Κυριάκο. Είπαμε να λες βλακιες αλλά όχι μ@@@@@ς

  1. avatar Σούργελο..

   Ακόμα κυκλοφορείς ; ξεπέρασες την ηλίαση;

 9. avatar PanosGianaros

  Ξέρει κανείς να μας πει . . . . . ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ . . ;
  Ξέρει κανείς με πιά κριτήρια κατατάσσουν κάποιον στην μεσαία τάξη που δεν ξέρουμε πιά είναι . . ;
  Ο Κούλης ξέρει να μας πεί . . . ;
  Δηλαδή , ένας που έχει δουλειά με 900 ευρώ , η γυναίκα του άνεργη , δύο παιδιά στο Λύκειο ,
  ένα σπίτι γονική παροχή απο τον πεθερό του , ένα αυτοκίνητο 12 ετίας , . . . . ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;
  Αυτός που έχει σπίτι με 18 καμπινέδες τι είναι . . . . .ΠΛΟΥΣΙΟΣ . ;
  Τότε να φτιάχνουμε \' \' καμπινέδες \' \' \' και να αφήσουμε τα υπόλοιπα για να μας λένε . . πλούσιους . . !
  Τι , , μια ζωή στη φτώχεια θα ζούμε σε δωμάτια και σαλόνια .
  Καμπινέδες λοιπόν η επένδυση του μέλλοντος .. , γιατί όπως φαίνεται οι πολλοί καμπινέδες βγάζουν . . . . πρωθυπουργό . . !

 10. avatar Καστοριά

  18/09: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λέει να πουλήσουν το σπίτι τους όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι.
  19/09: Πάνω από 3.000.000 Έλληνες ανασφάλιστοι.

  Οκτώβριος 2013

  18/10: Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέχρι το 2040. Η κρίση δεν είναι κρίση, θα κρατήσει για πάντα.25/10: Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, 1 στους 2 φτωχούς Έλληνες ζει με κάτω από 300 ευρώ το μήνα.
  30/10: 6.872 γιατροί της Αθήνας έχουν φύγει στο εξωτερικό την τελευταία 5ετία.

  Νοέμβριος 2013

  07/11: Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην κατειλημμένη ΕΡΤ τα ξημερώματα.
  21/11: Η Ελλάδα έχει 1 νοσηλευτή ανά 250 πολίτες και 1 αστυνομικό ανά 200 πολίτες. Παγκόσμια πρωτοτυπία.Ιανουάριος 2014

  09/01: Οι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ ξεπερνούν το 1.000.000.ο
  21/01: Το χρέος της Ελλάδας φτάνει τα 372 δις. Χρωστάμε το 180% του ΑΕΠ.

  Φεβρουάριος 2014

  03/02: Αποκαλύπτεται ότι οι ψηφιακές συχνότητες δόθηκαν στη Digea με στημένο διαγωνισμό.
  14/03: Η ανεργία θα φτάσει το 29%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
  31/03: Η έκταση του Ελληνικού καταλήγει στη Lamda Development του Λάτση για 915 εκατομμύρια ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο φιλέτο της Ευρώπης.12/06: Άγριος ξυλοδαρμός των καθαριστριών από τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
  Ιούλιος 2014
  02/07: Ο βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος λέει ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, μπορούμε να ζούμε και με λάμπα.29/08: Το Υπουργείο Υποδομών χαρίζει στους μεγαλοεργολάβους 350 εκατομμύρια.

 11. avatar Λευκοθεα

  Αυτα τα δυο χρονια που δε θα παρετε κανενα μετρο ελαφρυνσης τι θα τα κανετε τα λεφτα, καβαντζα για τη νδ και τα στελεχη της;

  1. avatar Μωρή Λευκοθέα..

   ...είσαι και πονηρούλα .!

 12. avatar hgty

  Ενώ εσείς ευεργετήσατε τη μεσαία τάξη. Αλλά αφού υπάρχουν ζωντόβολα που σας ψηφίζουν ακόμα, καλά κάνετε και τα λέτε. Ε, δεν έχει σωτηρία αυτός ο τόπος.

 13. avatar Έλα μωρή αρρωστεια

  Δίκιο εχει ο κουλης. Μόλις απορροφηθεί κ ο τελευταίος άνεργος (σε 10 - 15 χρόνια) θα σταματήσουν οι καρχαρίες να βρίσκουν δούλους με 400€ και αναγκαστικά θα αρχίσουν τις αυξήσεις. Σωστό , θα περιμένω.

 14. avatar ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ

  Ο Τσιπρας σταμάτησε τις αυτοκτονίες στη μεσαία ταξη!!

 15. avatar ΚΚΟ

  «Η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών» Ουαου που θα ελεγε και ο Βαρουφακης. Καλα Κ.Κ.Μ (μονο ενα Λ μου λειπει) Εαν ανεβασετε τους μισθους πως θα βοηθησετε την αναπτυξη της οικονομιας? Την διαφορα της αυξησης ποιος θα την πληρωσει?
  Ο κατεστραμενος επιχειρηματιας (εσεις μιλησατε για κατεστραμενη μεσαια ταξη) ή οι δημοσιοι υπαλληλοι τους οποιους πληρωνουν εμεσα και παλι οι κατεστραμενοι? Μαλλον εχετε βρει το χωραφι του Πινοκιο που φυτρωνουνε λεφτα. Και στην Αμερικη που τα παιδακια δεν εχουνε δει ποτε τους χωραφι, τα πατατακια νομιζουνε πως φυτρωνουνε στα σακουλακια.

 16. avatar Παπ

  Είπε ο κουλης

  1. avatar και αποφασισε ο λαος την τιμωρια σας

   γιανα βαλετε μυαλο...αλλα?????κουκουτσι...βαλατε εφη τζανη και παπα....τη τριαδα της ψευτιας και της απατης να σας ξελασπωσουν...βρωμουν πατοκορφα μποχα μουχλα .....

 17. avatar Δε σφάξανε

  Όχι μόνο τη μεσαία τάξη αλλά όλους τους Έλληνες τους κατέστρεψε η πολιτική των κλεφτοκυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες! Μίζες, διασπάθιση δισεκατομμυρίων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σκάνδαλα, οφσόρ! Αφού μας πτώχευσαν, μας φόρτωσαν τον ΕΝΦΙΑ και δεκάδες φόρους! Τώρα που πήραμε ανάσα, ζητάνε και τα ρέστα... Να τους ψηφίσουμε για να μας ξανακλέψουν!

  1. avatar Ρε συριζαίε..

   με τέτοια ζέστη και τρώς ακόμα σανό ;

  2. avatar Jefferson

   Υπάρχει ο ΕΝΦΙΑ ;
   Δεν τον κατήργησε ο καταληψίας ;
   Μάλλον μόνο σε εμένα ήρθε αυξημένος μάλλον .
   Μόνο εσύ πήρες ανάσα, επειδή θα είσαι μετακλητός μάλλον,για τους υπόλοιπους απλά χάθηκαν 4,5 χρόνια με 12 δις μέτρα ,ξεπούλημα,υπερταμείο και 100 δις χαμένα από την οικονομία.
   Ρίξατε την ανεργία λέτε με κατακόρυφη αύξηση στα μπλοκάκια :παίρνεις 1100€ και δίνεις 850€ εισφορές
   Και έχετε απίστευτο θράσος και μιλάτε για ανάσες .

  3. avatar σωπα ρε μεγαλεεεε…ονειρο ειδες παλι????

   κασετα εβαλες της υπογας??ο τσακαλος και ο χουλιαρακης το ειπαν στη βουλη...εμεις το ειδαμε στη τσεπη μας...και συ ζεις ονειρο ???ανοητος εισαι ψευτης προδοτης απατεωνας γερμανοτσολιας....μερκελιστης σοροπληρωμενος....κοκαλοσαβριδι??????σκουπιδι????

  4. avatar απο που πηρες ανασα βρε

   συριζοβιολη ψευταρα?????

   1. avatar Υπάρχουν

    Βλαμμένα που θα ψηφίσουν Κούλη????? Τον Κούλη????

    1. avatar Φιλαράκο..

     Που ζείς ; Δεν ξέρεις ότι όλα τα βλαμένα και
     τα κουλά (και όχι μόνο ) , θα πολεμήσουν
     κάτω από την τίμια σημαία του σύριζα ;

 18. avatar Οο να σου […]

  Γεια σου ρε μπουμπη με τα ωραία σου !!!

  1. avatar αυτος εκατσε του συριζομπουλη

   10 μοναδες στα αυχια......

   1. avatar Α.Άννα

    Όχι αυτός! !!!Τα παρωπιδιασμενα νδουλια που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους!

    1. avatar Θείτσα..

     ..μήπως πάσχεις από αστιγματισμό ;

 19. avatar Παντα

  Η μεσαία τάξη εκδικείται...είναι αυτή που κρατάει την χώρα στα πόδια της από την πλήρη χρεωκοπια.
  Ας πρόσεχαν οι σκαφατοι αριστεροφασιστες

  1. avatar Για πάντα Κούλης θα μείνεις

   Να χαρώ εκδίκηση, ξαναφέρνει τους βιαστές της...ρε άντε από εδώ που μιλάτε εκ μέρους όλων!

  2. avatar Ποιος

   ειναι ο σκαφατος, ο τσιπρας η ο κουλης; Το χετε χασει τελειως.

   1. avatar Α.Άννα

    Ποιος είναι ο λεφτας; Αυτός που πάει σε μια βίλα καλεσμένος για δείπνο ή αυτός που έχει έχει δέκα βίλες;

    1. avatar Προφανώς ο πρώτος..

     ..που έχει και τις βίλες του.
     (Κορόιδο γαμπρέ.. )

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει