Ότι «κλιμακώνει τον αυταρχισμό και το ‘διαίρει και βασίλευε’ για να κερδίσει έξωθεν καλή μαρτυρία για την προσήλωσή της στην καταστροφική συνταγή του Μνημονίου» κατηγορεί την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών της στην κοινωνία. Ντύνει στο “χακί” και επιστρατεύει όποιον διαμαρτύρεται και διεκδικεί».

«Ο στόχος του κ. Σαμαρά είναι διπλός: πρώτον να εκφοβίσουν τον ελληνικό λαό που διαμαρτύρεται, υποφέρει και αγανακτεί με την ατιμωρησία και την ασυλία των ισχυρών και δεύτερον, να στείλουν ένα σήμα σε κάθε διαμαρτυρόμενο πολίτη ότι τον θέλουν εξαθλιωμένο, ταπεινωμένο και αναξιοπρεπή. Είναι όμως προσωρινό το φαινόμενο.

Γρήγορα τα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της φτωχοποίησης των μεσαίων στρωμάτων, της κραυγαλέας αδικίας, θα επανέλθουν στο προσκήνιο και θα κρίνουν την αναμέτρηση» αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στη Real News. Ενώ κατηγορεί τη Συγγρού ότι «η πολιτική Σαμαρά-Δένδια μετατοπίζει τη Ν.Δ. πιο δεξιά. Υιοθετεί μέρος της ατζέντας της Χρυσής Αυγής. Δεν στοχοποιούμε προσωπικά τον κ. Δένδια. Είμαστε αντίθετοι με τη την πολιτική που ακολουθεί και τις τακτικές που επιλέγει συνολικά η κυβέρνηση, δυστυχώς και με τη συμφωνία ή την πλήρη ανοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».

Σχετικά με το μέλλον του κόμματός του, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ένα ενιαίο, ισχυρό και πιο ενωμένο κόμμα» το καλοκαίρι, κάτι που θα επικυρώσει το ιδρυτικό συνέδριο του φθινοπώρου.

«Χρειαζόμαστε πραγματική ενοποίηση με δημοκρατία και όχι μεταμφίεση της σημερινής μεταβατικής κατάστασης.

Συγκροτούμε ένα αριστερό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό αλλά και αποτελεσματικό κόμμα όπως απαιτεί ο κόσμος που μας έδωσε το 27%. Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία ήταν ανέκαθεν η δύναμη της δικής μας Αριστεράς και η δυσκολία σύνθεσης η αδυναμία της.

Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις αδυναμίες και τις “παιδικές ασθένειες” του παρελθόντος. Δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια της εσωστρέφειας, ή του “όχι” χωρίς εναλλακτική πρόταση.

Συγκροτούμε ένα κόμμα ανοιχτό στην ανάλυση, που θα συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις και θα τις ενοποιεί προς όφελος των κοινωνικών δυνάμεων που υπηρετεί.

Ο νέος ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι σύγχρονος, δημοκρατικός αλλά και ενιαίος. Όχι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός. Πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη, δημοκρατία, διάλογο και αυτοπεποίθηση, χωρίς νέες αναβολές. Η κοινωνία και η πιεστική συγκυρία μας τραβούν από το μανίκι», αναφέρει.