Δεύτερη μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και η οποία λήγει το βράδυ της Παρασκευής. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν η ομιλία του Παύλου Πολάκη από το βήμα του κοινοβουλίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία που είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, είπε αρχικά: «Για πρώτη φορά γίνεται πρόταση μομφής εναντίον υπουργού όχι για κάποια πράξη τους, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται στα social media».

Επιπλέον, ο κ. Πολάκης τόνισε πως τον κατηγορούν ως «γραφικό», «φασίστα» και διάφορα άλλα, αναλύοντας στην συνέχεια μια σειρά από παραδείγματα που θεωρεί ότι αποδεικνύουν το αντίθετο. Συγκεκριμένα είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι γραφικός, φασίστας την ημέρα μάλιστα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Είμαι πράγματι γραφικός γιατί τολμώ να πω δημόσια αυτά που υπόλοιποι φοβούνται».

«Ναι είμαι γραφικός«, τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως λέει αυτό που σκέφτεται, σε αντίθεση με κάποιους που τον έχουν χαρακτηρίσει «σκύλο» και «αρκουδιάρη», αλλά «με καθώς πρέπει ύφος».

«Ναι είμαι φασίστας«, τόνισε επίσης με ειρωνική διάθεση, επιχειρηματολογώντας σχετικά γιατί δεν είναι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «Είμαι κυνικός γιατί σπούδασα χωρίς πατέρα και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους».

«Δεν σας κάνει εντύπωση κύριε Μητσοτάκη που σας χειροκρότησαν όχι τόσο ζωηρά οι βουλευτές σας; Είναι για τον ίδιο λόγο που όταν βγαίνετε σε κάποια τηλεόραση πέφτει η τηλεθέαση. Το εκτόπισμα σας είναι μικρό και θα αποδειχθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου όταν θα κινηθεί, από το κόμμα σας η διαδικασία αντικατάστασής σας για την ήττα που θα υποστείτε», είπε ο Παύλος Πολάκης.

«Ό,τι έχω καταφέρει το οφείλω στην έντιμη και επίπονη προσπάθεια μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «έχουμε χαλύβδινη και ατσάλινη υπομονή για να αντέξουμε τον πόλεμο από τα συμφέροντα που έχασαν εκατομμύρια γιατί τους κόψαμε τον πακτωλό των χρημάτων που νέμονταν τα προηγούμενα χρόνια καταληστεύοντας τον χώρο της υγείας».

«Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του αλλά τα στελέχη σας που έσπρωχναν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και τόνισε ότι η δήλωσή του για τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν αμιγώς πολιτική.

Είναι αυτή η κυβέρνηση είπε ο κ. Πολάκης που νομοθέτησε:

– το νέο ΕΚΠΥ για τη μηδενική συμμετοχή στις παρακλινικές εξετάσεις για πάσχοντες από συγκεκριμένες παθήσεις με ποσοστό άνω του 80%

-την επιπλέον μοριοδότηση για τα ΑμεΑ σε όλες τις θέσεις

-τη διατήρηση του επιδόματος για τον ανάπηρο που διορίζεται

-να μην χάνει το επίδομα όποιος ενώ έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και νοητικής στέρησης βρίσκει δουλειά

-να εξαιρείται το επίδομα αναπηρίας από τα εισοδήματα

-τα παιδιά με αναπηρία να πριμοδοτούνται σε όλα τα επιδόματα που παρέχει το κράτος

-την ενίσχυση της ειδικής αγωγής

-την ένταξη και άλλων ασθενειών για το δικαίωμα σε προσωποπαγείς θέσεις

«Ως απόδειξη του σεβασμού μου, εγώ αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Αντίθετα από στελέχη της ΝΔ και συστημικά ΜΜΕ που για να εργαλειοποιήσουν επικοινωνιακά, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή σας, έφτασαν στο σημείο να προτάσσουν σιωπηλά τον οίκτο, παρουσιάζοντας τον ως μειονεκτικό και ανήμπορο».