Στο «Πρωινό του ΑΝΤ1» μίλησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΠΑΜΕ με αφορμή την κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, αλλά και για τη στάση που πρέπει να τηρήσει ο λαός από εδώ και πέρα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμη και στις «γλώσσες» που θέλουν αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος.
«Καλούμε όλο τον κόσμο να είναι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση. Είμαστε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους εργαζόμενους», είπε.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση θέλει καταστολή και να πετσοκόβει ό,τι κινείται».

Τόνισε δε ότι: «Δεν πήγε κανείς να κάνει κατάληψη. Πήγε να κάνει μία συνάντηση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του κ. Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα είναι προϊόν πελατειακών σχέσεων».

Αναφερόμενη στη στάση που κράτησε ο υπ. Εργασίας, είπε: «Έπρεπε να δώσει εντολή να τους χτυπήσουν; Μπορούσε να πει “είσαστε πολλοί, δεν χωράτε όλοι μέσα στο γραφείο”. Ο Γ. Βρούτσης κλειδώνοντας την πόρτα του γραφείου, καλλιέργησε το κλίμα “Φωνάξτε τα ΜΑΤ”», υποστήριξε.

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι πρέπει να είναι «σκληρός και μακρόχρονος ο αγώνας που απαιτείται σήμερα».

Και υποστήριξε ότι πλέον «Σηκώνεσαι το πρωί και σκέφτεσαι τι πρέπει να πληρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας» και σημείωσε: «Ο κόσμος δεν απεργεί για τα κόμματα αλλά για τα δικαιώματά του».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ πιστεύει ότι «Τέλειωσαν οι ταμπέλες αριστερός-δεξιός. Στόχος είναι το κοινό συμφέρον της μεσαίας και της εργατικής τάξης».

Υποστηρίζει πάντως ότι δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και άλλα κόμματα «Η συνεργασία μας με τα αριστερά κόμματα δεν θα έβγαζε πουθενά. Δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας του ΚΚΕ με άλλα κόμματα».

Αναφέρθηκε και στις «γλώσσες» που θέλουν αλλαγή στην ηγεσία του ΚΚΕ, και υποστήριξε ότι: «Στο ΚΚΕ υπάρχουν θαυμάσια στελέχη και ελπίζω αυτό τις επόμενες μέρες να επιβεβαιωθεί».