Αίσθηση αλλά και την άμεση αντίδραση της Χρυσής Αυγής προκαλεί ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το BBC στο οποίο, σύμφωνα με το δίκτυο, ακούγονται μέλη της ΧΑ να παραδέχονται ότι ουσιαστικά επιτέθηκαν στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη.

Μάλιστα, φαίνεται κάποιος επικεφαλής τους να αστειεύεται λέγοντας ότι «δεν κατάφεραν ούτε τα γυαλιά να του σπάσουν παρ’ ότι τον έδερναν μισή ώρα».

Στο μακροσκελές ρεπορτάζ του ραδιοφώνου του BBC, παρατίθεται και απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη του υπεύθυνου για τη νεολαία της ΧΑ, Αλέξανδρου Λύρη, ο οποίος παραδέχεται ότι «είμαι ρατσιστής».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής η οποία επαναλαμβάνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Χρυσή Αυγή έχει ξεκαθαρίσει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση Στρατούλη, ο οποίος είναι ήδη κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι νέες απόπειρες συκοφάντησης του Κινήματός μας είναι φαιδρές, ανυπόστατες και έχουν κάνει το πανελλήνιο να γελάει», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Για πανηγυρική επιβεβαίωση των θέσεων του κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τα όσα δημοσιοποίησε το BBC.

«Όπως αποτυπώνεται από το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες – τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της συγκατοίκησης με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;

Το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Για να ακούσετε την εκπομπή του BBC, πατήστε εδώ. (το ηχητικό ντοκουμέντο είναι στο 42’20”)