Για «πινγκ πονγκ δηλώσεων» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έχουν στόχο τη «δημιουργία εντυπώσεων» κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Πριν τέσσερα χρόνια, σαν σήμερα, ένα δεκαπεντάχρονο παιδί έπεφτε νεκρό από το όπλο ενός αστυνομικού. Πριν τέσσερα χρόνια, σαν σήμερα, δεν πενθούσε μόνο μια οικογένεια, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια στιγμή κρατικής βίας που αντανακλαστικά πυροδότησε περισσότερη βία.

Σήμερα, που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα κατά του εκφασισμού της κοινωνίας μας και κατά της βίας ως μορφή πολιτικού αγώνα, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία όλα τα κόμματα, ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος να μην πυροδοτούν με δηλώσεις και με πράξεις το ήδη τεταμένο κλίμα.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζουν απλά πινγκ πονγκ δηλώσεων, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Παίζουν με τη φωτιά. Ας το καταλάβουν και ας αποσύρουν και οι δυο τις εμπρηστικές τους δηλώσεις.

Η πατρίδα μας αγωνίζεται για να βγει πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία. Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου που θα ενώσει όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες με πρώτους και πάνω από όλους τους νέους.

Ένα εθνικό σχέδιο, ένας κοινός σκοπός που πρέπει να υπηρετήσουμε, για να βγει η χώρα από την κρίση και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή και αξιοσέβαστη στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η Ελλάδα έχει ζήσει και γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει διχασμός» αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά.