Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση και τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νταβλούρο σημειώθηκε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για την αυριανή επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στη ΝΔ ζητώντας είτε να αποσύρει την ανακοίνωση είτε να την ανασκευάσει λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ατζέντα, η φρασεολογία, το γράμμα τέτοιων ανακοινώσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχει μόνο την προηγούμενη του εμφυλίου. Σας προειδοποιώ δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά. Η δημοκρατία δεν καλύπτεται από τέτοια φρασεολογία».

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος αντέδρασε κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συνοδοιπόρος με τη Χρυσή Αυγή.

«Είναι απίστευτη η τακτική σας και αυτό που προασπίζεστε. Είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται και ποιοι. Οι μάσκες έπεσαν καταλάβετέ το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοδοιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης προσπάθησε να σταματήσει την συζήτηση καθώς ήταν άσχετη με το αντικείμενο της Επιτροπής, προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου που θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο κ. Νταβλούρος.

«Το δικαίωμα για να αστυνομοκρατεί έχει μόνο ο κ. Νταβλούρος; Ντροπή σας γιατί διευθύνετε τη συζήτηση», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο κ. Βιρβιδάκης αντέτεινε ότι ο «καθένας έχει την ιστορία του και δεν σας επιτρέπω να μιλάτε με αυτό το ύφος».