Ως το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα της θητείας του ως πρωθυπουργού, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, χαρακτήρισε την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο OPEN, τονίζοντας πως η λύση του Μακεδονικού είναι από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της θητείας του.

Όπως υπογράμμισε, το Σκοπιανό δεν είναι ένα ζήτημα που διχάζει την ελληνική κοινωνία εδώ και κάποιους μήνες, αλλά ένα πρόβλημα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφηναν άλυτο επί 27 χρόνια και αποτελούσε βαρίδι για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον για αστάθεια στα βόρεια σύνορά της και για διάσπαση της ΠΓΔΜ, ενώ ανέφερε πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ανατραπεί από κάποιον εθνικιστή μελλοντικό διάδοχο του Ζόραν Ζάεφ.

«Δε βλέπω τα πράγματα μέσα από το πρόσκαιρο όφελος και τις δημοσκοπήσεις, αλλά μέσα από την οπτική του εθνικού και πατριωτικού συμφέροντος, των μεγάλων οφελημάτων που θα έχει η χώρα από ένα θέμα που λιμνάζει για 26 χρόνια», δήλωσε.

Όσον αφορά στο αν ήταν αδιαφανείς οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, σημείωσε πως δύο φορές κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων να συζητήσουν μαζί του το θέμα στο γραφείο του. «Δεν περιμένα ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα είχε αυτή τη συμπεριφορά με μοναδικό γνώμονα την εσωκομματική ισορροπία», σχολίασε.