Η προοπτική εντονότερης δραστηριοποίησης της ελληνοτουρκικής συντονιστικής επιτροπής, ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στον αγροτικό τομέα, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητή, Αθανάσιου Τσαυτάρη, με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Kerim Uras.

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον εν λόγω τομέα θα μπορούσε να επιτευχθεί, είτε με τη διεύρυνση της εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών και την ενίσχυση των εξαγωγών, είτε με επενδυτικές δραστηριότητες και στις δύο πλευρές.
Εκτενής συζήτηση έγινε και για τα θέματα που άπτονται της αλιείας και της αειφόρου διαχείρισης του αλιευτικού κεφαλαίου στο Αιγαίο, μετά και την επιστροφή του τομέα της αλιείας στο υπουργείο.

Σημειώνεται, ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης που θα έχει το φθινόπωρο, στην Τουρκία, η Μεικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας-Τουρκίας. Σε αυτήν θα συμμετέχει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος θα έχει συνεργασία με τον Τούρκο ομόλογό του.