Τα γυρίζει σήμερα ο Independent που μετά τον χθεσινό πηχαίο τίτλο για την Ελλάδα που κουνάει το… τενεκεδάκι της ζητιανιάς, επανέρχεται και γράφει πως: «Ο Σαμαράς αξίζει μια δίκαιη ακρόαση» αναφορικά με τις συναντήσεις που θα έχει την Ευρώπη με την Α. Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Χθες η εφημερίδα έγραφε ότι ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει για περισσότερη βοήθεια και τόνιζε: «Το τενεκεδάκι της ελληνικής ζητιανιάς κουνιέται για ακόμη μια φορά προς τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για να εκπληρώσει τους όρους του πακέτου», ωστόσο σήμερα αλλάζει στάση.

Η ίδια εφημερίδα γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αξίζει να έχει ισότιμη μεταχείριση από τους Ευρωπαίους και μια δίκαιη ακρόαση, ενώ τονίζει ότι ζητά μια ανάσα για να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις υποχρεώσεις της.

Ο Independent τονίζει ότι μετά από μερικές εβδομάδες σχετικής ησυχίας το ευρώ πλησιάζει σε ένα ακόμη σημείο καμπής και αυτή τη φορά οι προβολείς επιστρέφουν πίσω στην Αθήνα. Γράφει ακόμη ότι όσα ζητά ο Αντώνης Σαμαράς είναι δύσκολο να γίνουν δεκτά από τους δανειστές αλλά και από τους ψηφοφόρους τους, ιδίως στη Γερμανία.

Γράφει ακόμη ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά φαίνεται να αντιμετωπίζει με πιο σοβαρό τρόπο τα προβλήματα της χώρας από ότι οι προηγούμενες κυβέρνησης.