Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Γιούνκερ φίλο της Ελλάδας αλλά και προσωπικό του φίλο.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup είναι φίλος της Ελλάδας και παλιός προσωπικός μου φίλος. Ήρθε στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή. Του είπα ότι έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα τους δύο τελευταίους μήνες και θα αλλάξουν κι άλλα πολλά. Έχουμε επισπεύσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κλείσουμε και το πακέτο των 11,7 δις. Του μίλησα για τις νέες προσπάθειες μας να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή και να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών καταπολεμώντας τη λαθρομετανάστευση».

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα:

«Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και πολιτικά και οικονομικά και κοινωνικά. Βαδίζουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο της σταθεροποίησης. Θα υλοποιήσουμε όλους τους στόχους για να βγούμε από αυτή την κρίση και να μπούμε στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό. Μια κοινωνία με διαρκή ύφεση και ανεργία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Δίνουμε προτεραιότητα στο θέμα της ρευστότητας.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις τελευταίες εκλογές ο λαός αποφάσισε η χώρα να μείνει σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ.
Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μας. Και τότε θα αλλάξει η ψυχολογία στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τις αγορές».