Την ικανοποίησή της για το χρονοδιάγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, υπογραμμίζεται ότι οι δέκα προτεραιότητες στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης αποτελούν ένα «ξεκάθαρο σήμα της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης για την αναγκαία μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας».

Η εφαρμογή αυτών των προτεραιοτήτων θα αποτελέσει σημαντική συμβολή στις συνολικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα στον πλαίσιο του Μνημονίου και οι οποίες είναι απαραίτητες για την τόνωση της ανάπτυξης και την απασχόληση, αναφέρει η Επιτροπή.

«Αναμένουμε τώρα την αποφασιστική εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων της Ελλάδας σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, με πλήρη σεβασμό στο κοινοτικό δίκαιο και ειδικότερα με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς», υπογραμμίζει η Επιτροπή, η οποία τονίζει ότι, όπου κριθεί απαραίτητο, η Ομάδα Δράσης της Επιτροπής θα παράσχει την αναγκαία τεχνική βοήθεια.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να εκδώσει η Ελλάδα έντοκα γραμμάτια για την αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει στις 20 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί δήλωσε σήμερα ότι η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη για μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, ότι η Επιτροπή είναι πεπεισμένη πως όλες οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τον Αύγουστο θα καλυφθούν πλήρως.