Μέσα στις επόμενες ημέρες, με πιθανότερη την Τετάρτη 30 Ιουνίου, θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου κόμματος της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε τις διαφορές με τη σύγχρονη Αριστερά και κατηγόρησε τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανέξοδο αριστερισμό». Και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος».

Την ίδια ώρα η ανανεωτική πτέρυγα με ανακοίνωσή της τονίζει: «Θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, κοντά στους αγρότες, στους περιθωριοποιημένους, κοντά σε όλους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», συμπληρώνεται.
Οι αγώνες μας είχαν και έχουν σαν τελικό αποδέκτη την κοινωνία και τους ανθρώπους, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς διαχωρισμούς και κάθε είδους αποκλεισμούς».