Αποδοκιμάστηκε στα Γιαννιτσά αλλά έφυγε χαμογελαστός ο Κοντονής

Δείτε βίντεο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:55
19/06/2018
Αποδοκιμάστηκε στα Γιαννιτσά αλλά έφυγε χαμογελαστός ο Κοντονής
78
loading

Αποδέκτες γιουχαϊσμάτων και αποδοκιμασιών έγιναν σήμερα στα Γιαννιτσά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου βρισκόταν στο σημείο και μόλις είδε τους δύο πολιτικούς να εξέρχονται άρχισε να τους αποδοκιμάζει με ένα παρατεταμένο «ουυυ» και να τους αποκαλεί «προδότες».

Ο κ. Κοντονής διατήρησε την ψυχραιμία του και αποχώρησε χαμογελαστός, ενώ η κ. Τζάκρη φαίνεται να φεύγει με το κεφάλι σκυμμένο.

Οι δύο πολιτικοί στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Έδεσσα, όπου θα συναντηθούν με δικαστικούς. Και εκεί, όπως και στα Γιαννιτσά, υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Δείτε τα βίντεο:

«Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη»

«Για την πόλη της Έδεσσας ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση της ανέγερσης δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων στα πρωτοδικεία και την επιτάχυνση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.

«Πριν έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, είχε τεθεί από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή η ανάγκη ανέγερσης δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα. Επισκέφθηκα τις δικαστικές υπηρεσίες, είδα πραγματικά ότι η κατάσταση εκφεύγει ενός χώρου που μπορεί να θεωρηθεί ότι απονέμεται σε αυτόν τον χώρο δικαιοσύνη και ξεκινήσαμε από την επόμενη μέρα της επίσκεψής μου τη διαδικασία για να λυθούν τα σοβαρά νομικά προβλήματα που υπήρχαν σε ακίνητο της πόλης, όπου επρόκειτο και είχε προγραμματιστεί στο μέλλον να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο», είπε ο κ. Κοντονής υπενθυμίζοντας το ιστορικό των ενεργειών της κυβέρνησης κατά τους τελευταίους μήνες. «Τα προβλήματα ήταν σοβαρά, διότι είχαν μεσολαβήσει μεταβιβάσεις της δημόσιας περιουσίας σε τρίτους φορείς κι έπρεπε να επανέλθουμε σε μία αρχική κατάσταση το πρόβλημα αυτό το λύσαμε και ολοκληρώσαμε και τη μελέτη για το νέο δικαστικό μέγαρο. Τη Δευτέρα αυτή η μελέτη και η αίτηση υποβάλλεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείο Οικονομάς και Ανάπτυξης και πλέον δρομολογείται η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός επισκέφθηκε και τις δικαστικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά . «Εκεί έχουμε κτίριο του δημοσίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο, αλλά πλέον αυτό το κτίριο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως εμείς επιθυμούμε», είπε εξηγώντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα στα Γιαννιτσά είναι η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δικαστικών υπηρεσιών», δηλαδή, «είναι αναγκαίο και απαραίτητο οι δικαστικές υπηρεσίες να ενωθούν σε ένα κτίριο, όμως ευτυχώς στα Γιαννιτσά έχουμε το οικόπεδο όπου εκεί μπορούμε να ξεκινήσουμε από αύριο την σύνταξη μελέτης για το νέο δικαστικό μέγαρο των Γιαννιτσών».

«Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να απονέμεται σε ορόφους πολυκατοικιών και δεν μπορεί ο πολίτης να συνωστίζεται σε τέτοιους χώρους, που αποτελούν ντροπή για μία πολιτισμένη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν μία κατάσταση εξωφρενική και συνεχίζει να είναι σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς τα χρόνια που υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες και δεν υπήρχε αυτή η δημοσιονομική στενότητα, αυτά τα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα στον τομέα των υποδομών και των κτιρίων, των δικαστικών μεγάρων κ.λπ. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά που φαίνεται ότι η χώρα βγαίνει από αυτόν τον φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης και της κοινωνικής ερήμωσης, να βάλουμε τις προτεραιότητές μας και να ξεκινήσουμε μία πορεία ανόρθωσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης, τόνισε ότι «έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες τα δύο τελευταία χρόνια για το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική Δικαιοσύνη, την καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων».

«Μετά από μία προσπάθεια κοπιώδη και βασανιστική δύο ετών, μπορέσαμε και έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Θα αναφέρω το παράδειγμα που είναι εμβληματικό. Στα διοικητικά πρωτοδικεία όλης της χώρας παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015 μία εκκρεμότητα της τάξης των 310.000 υποθέσεων. Με ό,τι έχουμε κάνει σήμερα, με το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης των δικαστικών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια, την ενίσχυση σε προσωπικό και δικαστές και τη βελτίωση των υποδομών, σήμερα έχουμε μειώσει την εκκρεμότητα κάτω από 200.000. Αυτό αν το έλεγε κάποιος σε κάποιον πριν από δύο χρόνια, θα έλεγε ότι είναι τρελός. Τα καταφέραμε όμως και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον ρυθμό θα εκμηδενιστεί η εκκρεμότητα μέχρι το 2020. Για να γίνουν όμως όλα αυτά καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια, έγιναν οι σωστές ιεραρχήσεις και πήραμε μέτρα τα οποία -ορισμένα από αυτά- μπορεί να εφαίνοντο και μη δημοφιλή. Όμως συνεχίσαμε, με αυτόν τον τρόπο πολιτευόμαστε και στον τομέα της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και τα αποτελέσματα και εκεί αρχίζουν να γίνονται ορατά», επισήμανε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

78
σχόλια
 1. avatar Αθηναίος

  Έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι : Γελά ο μωρός καν ουδέν γελοίον η... Οι σημερινοί λένε, μας φτύνουν ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ οι πολίτες και λέμε ''ψιχαλίζει''... Απλά είναι απολύτως Τραγικός και Ανίκανος για το αξίωμα που του έδωσαν οι Τσιπροκαμμένοι...

 2. avatar ΝΟΗΜΩΝ

  ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑ , ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ!!! ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !!! ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΥΗΜΕΡΕΙ, ΤΟΤΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!! ΑΡΑΓΕ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ????????

 3. avatar KOYL l

  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΤΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 4. avatar ΚΛΕΩΝ

  Οταν τα εκανε αυτα ο Κοντονης....οι αλλοι ετρωγαν βελανιδια!!!!

 5. avatar LWL

  Πόσο πίσω είμαστε! Γιούχα και αποδοκιμασίες, απαράδεκτα πράγματα για μια χώρα σαν τη δική μας.
  Μόνο βρισιές και ροχάλες για τους άχρηστους τεμπέληδες και ξεδιάντροπους ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ.

 6. avatar τσαμουρης

  τελικα δεεεεν [email protected]ελπιζα ότι θα την γλυτώσουμε την κακιστη και εντεταλμενη συμπεριφορας σας αλλα δεεν ,τωρα απλα θα στηθούμε αναπαυτικα ολοι στον καναπε, και στο πληκτρολογιο να απολαυσετε τα δρωμενα ,
  σσ εγω δεν εξαιρουμε @[email protected]@@ αλλα δεν νομιζω ότι ο εμφύλιος θα αρεση σε ολους ειδικα στα θυμματα που σιγουρα θα προκυψουν και σε αυτους που θα καταστραφουν ,
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ σσ σωμα -ψυχη,

  ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΗ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ

  σσ η λεβαντίνοι ας παρουν της σημαιες της ειρηνης αυτης που δεν είχαμε ποτε [email protected]@

 7. avatar Σακης5222

  Δεν παθαινουν τιποτε τα γουμαρια!!!

 8. avatar ς;ΘΙς;Θ

  ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ !!!

 9. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης

  Τελικα εχετε δικιο σας θελει ο κοσμος χαχαχαχαχα. Οπου πατε να εχετε μια ομπρελα μαζι σας γιατι το φτύσιμο θα πεφτει βροχη.

 10. avatar Βασίλειος ο Β’

  Βρίσιμο στους προδότες Συριζαίους. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

 11. avatar ΓΙ 78

  ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΑΛΛΑ Ο ΕΧΩΝ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΧΑΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝ ΞΥΛΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  1. avatar ti s

   Κάτσε πρώτα να δούμε την Πέμπτη που περιμένει κούρεμα...

  2. avatar Ποια Εκθεση;;

   Φυλλαδια απο ελικοπτερο θα πεταξουν με την ομιλια τσιπρα, κι απο .....μεγαλο υψος! Η εξαπατηση του λαου αρχισε απο κει (ΔΕΘ2014) κι ολοκληρωθηκε με το ξεπουλημα της Μακεδονιας.

 12. avatar Ούστ ρε

  Πουλημένο τομάρια.... Ξεπούλησατε τα πάντα για μια καρέκλα.... Ξανά ούστ...

 13. avatar 777777

  ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ

 14. avatar Ψιχαλας

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΎΝΕΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΌΤΙ ΨΥΧΑΛΙΖΕΙ.

 15. avatar Περασστικός

  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επένδυσαν στην λογική των έντονων φραστικών αποδοκιμασιών σε κάθε εκδήλωση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Ητανε αυτοί που μάθανε και εκπαιδευσανε στελέχη στο πως να συμπεριφέρονται σε τετοιου είδους εκδηλώσεις. Με τετοιες τακτικές και με τα ψέμματα τους γίνανε κυβέρνηση.Σήμερα γευονται τους καρπούς που σπείρανε τότε και ο δρομος θα είναι πολυ δύσκολος για αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 16. avatar 123456

  "όχι όχι ρε παιδιά, βρέχει δεν μας φτύνουνε..."

 17. avatar Κοντονάκο

  το να χαρακτηρίζεις το 80% του ελληνικού λαού ως φασίστες και χιτλερικούς αποδεικνύει ότι είσαι ενας αριστερόστροφος φασίστας (κατά Μίκη)
  και ότι εχεις καταλάβει ότι το πολιτικό σου τέλος εχει έλθει όπως και του ζαβοαλέξη
  Ο φόβος σου πλέον για τα κάγκελα της φυλακής εμφανής

 18. avatar Τολμούν και γιουχάρουν τον αδιαμφισβήτητο μεγάλο ηγέτη? Αυτόν που κατέχει την παγκόσμια αλήθεια?

  Μεγάλε, άρχισε το πανηγύρι... Θα λουστείτε αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ που κάνατε!
  Πως το έλεγε ο τεράστιος? "Δεν θα τολμάτε να βγαίνετε απο τα σπίτια σας". Καλή αρχή...
  Φέρε τώρα και τις μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο να δεις τί θα γίνει...

 19. avatar Γαλλλος

  Ειναι Βορειομακεδονες και η χωρα τους βορειο μακεδονια, τελεια και παύλα! αν θελουν να γίνουν μακεδονες να μάθουν ελληνικά και να αγωνιστουν για την Ένωση τους με την ελλαδα, αλλιώς καλοί γειτονες!!

 20. avatar Φαίνεσαι εξυπνος ανθρωπος αλλα πιθανον δεν εισαι

  ερχεται ΤΣΟΥΝΑΜΙ εναντιον ολων σας!
  Σε λιγο δεν θα μπορειτε καν να εμφανιζεσται πουθενα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει