«Ημέρα θρήνου για όλη την Ελλάδα και μέρα τιμής για το Σμηναγό Μπαλταδώρο που έχασε τη ζωή του για να υπερασπιστεί την Πατρίδα μας» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «την υπέρτατη προσφορά ενός συμπολίτη μας, ενός ανθρώπου που χάρισε το πιο μεγάλο αγαθό, τη ζωή του, για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Όπως είπε, τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφθεί πολλές από τις μονάδες στις οποίες ζουν και δουλεύουν τα παιδιά αυτά, τεχνικοί και ιπτάμενοι και θέλησε να διαβεβαιώσει ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και οι ιπτάμενοι τής Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι εξαιρετικοί, οι υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πρέπει όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουν να την αγκαλιάσουμε και να είμαστε υπερήφανοι».

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι αυτή την κρίσιμη ώρα υπάρχει φιλότιμο και αλληλεγγύη και ο ελληνικός λαός ανοίγει απλόχερα τις αγκαλιές του για τα παιδιά και την οικογένεια του σμηναγού Μπαλταδώρου.

«Η λέξη φιλότιμο δε μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα. Και είναι αυτή η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων που τους κάνει στην κρίση στη δυσκολία να ενώνονται και να προσφέρουν τα μέγιστα. Με τη θυσία αυτού του παιδιού αυτό το παράδειγμα εκπέμπεται σε όλη την ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας είπε πως υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τις σοβαρές αυτές εξελίξεις, επισημαίνοντας πως η νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου είναι περιοχή άμεσου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα λόγω Κύπρου και κυπριακής ΑΟΖ, ενώ ενδιαφέρει τους συμμάχους μας στην ΕΕ αλλά και στο ΝΑΤΟ.

Όσον αφορά στην οικονομία και το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ο μόνος τρόπος να σταματήσει η υπερφορολογία, να μην μειώνονται οι συντάξεις και να σωθεί το ασφαλιστικό, είναι οι επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν καλές και ποιοτικές δουλειές για τους Έλληνες. «Μόνο έτσι μπορεί να ευημερήσει η ελληνική οικογένεια και να σωθεί η χώρα. Η ιδεολογία και το πολιτικό dna του ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της παραγωγής πλούτου. Κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαθλιώσουν τη μεσαία τάξη και να φτωχοποιήσουν περαιτέρω τους Έλληνες. Δεν θα το επιτρέψουμε και προφανώς δε μας δεσμεύει το δήθεν αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

TAGS