Δεκατετράωρα χτυπάνε ο Θανάσης Τσούρας, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος και τα άλλα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες: Η Φώφη Γεννηματά φαίνεται ότι θα είναι η αντίπαλος του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο Συνήγορος του Πολίτη Κ. Καμίνης κάηκε γρήγορα, ούτε οι δημοσκοπήσεις τον ευνόησαν. Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Αριστεράς μετακομίζει σε άλλες περιφέρειες και δήμους.

Ο Γιάννης Μπουτάρης προηγείται σταθερά μεταξύ όλων των υποψηφίων (Ευθυμιάδη, Τζίκα κ.ά.) που δήλωσαν ότι θα κατεβούν στο Δήμο της Θεσσαλονίκης και αναμένουν την κίνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Γκιουλέκας θα δυσκολευτεί να κερδίσει. Στην περιφέρεια Αττικής, που είναι το βαρόμετρο, η υποψηφιότητα Κικίλια απελευθέρωσε το ΠΑΣΟΚ, δεν φοβάται ότι θα τη χάσει. Μαγκριώτης ή Φλωρίδης μάλλον κληρώνονται για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι από τον Ψωμιάδη.

Το προσωπικό στοίχημα του Θανάση Τσούρα είναι το ΠΑΣΟΚ να κάνει πράσινους τους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς) και τις 9 από τις 13 περιφέρειες. Αν το πετύχει μέσα στην εποχή του Μνημονίου, δεν θα είναι νίκη αλλά θρίαμβος. Η αξιολόγηση των υποψηφίων έχει προχωρήσει, αλλά ο λευκός καπνός θα βγει από το Μαξίμου.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ