Την αποφυλάκισή του με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ζητεί ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος κρατείται στον Κορυδαλλό από την περασμένη Δευτέρα.

O πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην προσφυγή του πρώην υπουργού αναφέρεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε όμως και ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς δεν έχει πλέον την ιδιότητα του υπουργού ή άλλη κυβερνητική θέση ώστε να δύναται να συνεχίσει την παράνομη, όπως του αποδίδεται, δραστηριότητα του.

Αναφέρεται, επίσης, όπως τόνισαν οι συνήγοροι του σε ανακοίνωση τους, ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε καμία φάση της -σε εξέλιξη από 20μήνου- ευρισκόμενης διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, αλλά αντίθετα με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τέλος, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός επαναλαμβάνει ότι ήδη τέλει σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση του ανακριβούς «πόθεν έσχες», και έτσι έχει παραδώσει το διαβατήριο του στις αστυνομικές αρχές.