Δύσκολες ώρες περνά -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Α. Τσοχατζόπουλος, καθώς τα τελευταία 24ωρα έχει συνειδητοποιήσει πλήρως την αιφνίδια και ανώμαλη προσγείωσή του από το αρχοντικό της Δ. Αρεοπαγίτου 33 στο κελί Νο 2 της 6ης πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τ. υπουργός είναι ιδιαίτερα ανήσυχος όχι μόνο για τη δική του κατάσταση, αλλά κυρίως για την τύχη των στενών συγγενικών του προσώπων, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν άμεσα στη δικαιοσύνη στο πλαίσιο της ανάκρισης και ενώ έχουν γίνει αντικείμενο προπηλακισμού από τρίτους.

Ο αρχικά αγέρωχος και ψύχραιμος τ. υπουργός περιγράφεται τις τελευταίες μέρες από όσους τον βλέπουν ως «παγωμένος» και καταβεβλημένος, σαν να του έχουν «κοπεί τα φτερά», όπως χαρακτηριστικά μεταφέρθηκε στο «Εθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο πρώην υπουργός αντιμετώπισε ψύχραιμα τις φωνές που άκουσε την πρώτη ημέρα εισόδου του στη φυλακή από διερχόμενο που φώναζε «άντε να μπουν και οι υπόλοιποι τώρα». Ψύχραιμος παρέμεινε όταν άκουσε και κάποια επόμενη μέρα να φωνάζουν «κλέφτες, απατεώνες».

Ωστόσο, το πρόβλημα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν οι συγκατηγορούμενοί του που ήταν έγκλειστοι σε άλλη πτέρυγα (Αστ. Οικονομίδης, Γ. Σαχπατζίδης) κατά τον προαυλισμό τους έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες από παράθυρα στην απέναντι πτέρυγα.

Σε άλλη πτέρυγα

Κρατούμενοι φώναζαν «λαμόγια», «τα φάγατε», «θα πληρώσετε τώρα» και κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί η παραμονή τους στην πτέρυγα όπου κρατούνται μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Ηδη για λόγους ασφαλείας έχουν μεταφερθεί στην 6η πτέρυγα.

Στη διάρκεια της 6ήμερης κράτησής του ο Α. Τσοχατζόπουλος δέχθηκε επανειλημμένα τους συνηγόρους του. Επισκέψεις δέχθηκε από τη σύζυγό του δύο φορές, η οποία του έφερε τις φόρμες που ζήτησε. Αν και αρχικά δεν είχε φάει, στη συνέχεια πήρε κανονικά το φαγητό των φυλακών που συμπληρώνει και από την καντίνα. Παρακολουθεί συνέχεια τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως γύρω από το πρόσωπό του και τις επισκέψεις των συγγενών του (ο γιος του τον είδε εκτάκτως, εκτός του προγραμματισμένου επισκεπτηρίου) τον έχουν ενοχλήσει και οι αρμόδιοι προσπαθούν να μη γίνεται γνωστό τίποτε από όσα συμβαίνουν στη φυλακή, αν και «βομβαρδίζονται» από τους δημοσιογράφους με ερωτήσεις για το ποιους συναναστρέφεται, για το αν μιλά με τον χουντικό Ν. Ντερτιλή, που είναι έγκλειστος στο ακριβώς απέναντι κελί και αποφεύγει τελευταία τον προαυλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τ. υπουργός είχε φέρει και κάποια φάρμακα μαζί του, ενώ είχε ζητήσει και γραφική ύλη, πιθανότατα για να κρατήσει σημειώσεις για τη δικογραφία του. Εκτός και αν σχεδιάζει να γράψει κάποιο βιβλίο ή να κρατήσει ημερολόγιο για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει κάθε βράδυ που κατεβαίνει βαριά η μπάρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.