«Δεν συμφωνώ σε επαναληπτικές εκλογές, ιδίως σε μια περίοδο που ούτε ο χρόνος ούτε οι πόροι περισσεύουν», δηλώνει με συνέντευξή του στο real.gr ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ενώ παίρνει αποστάσεις από το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

«Ελπίζω πως το ΠΑΣΟΚ – αυτή είναι η επιλογή μας – με συγγενείς πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί προγραμματική σύγκλιση, θα έχει την αριθμητική κοινοβουλευτική ευχέρεια να συγκροτήσει ένα σχήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αν ο λαός αποφασίσει η χώρα να κυβερνηθεί προς άλλη κατεύθυνση, τότε την πρωτοβουλία ας την έχει η Ν.Δ. με συγγενείς της δυνάμεις», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τάσσεται υπέρ ενός πολιτικού προσώπου για τη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, αν και τονίζει πως ο κ. Παπαδήμος έδωσε θετικό δείγμα γραφής.

«Οι πολιτικές και κομματικές δυνάμεις διαθέτουν αξιόλογα στελέχη που μπορεί να ηγηθούν του κυβερνητικού σχήματος. Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός παίκτης για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες της επόμενης ημέρας. Ασφαλώς ο κ. Παπαδήμος έδωσε θετικό δείγμα γραφής και παραμένει μία σημαντική εθνική προσωπικότητα» είπε.

Ο Δημήτρης Ρέππας επιβεβαιώνει δημοσίως ότι θα είναι υποψήφιος με σταυρό στη Β΄Αθηνών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι άσκησαν κυβερνητικό έργο από θέσεις ευθύνης οφείλουν να κριθούν από τον ελληνικό λαό. Αυτοί που τιμήθηκαν από τον ελληνικό λαό, έχουν χρέος να δοκιμαστούν και πάλι στη δύσκολη – είναι η αλήθεια – εκλογή με σταυρό. Ουδείς έχει θέση με σίγουρο αύριο. Όλοι πρέπει να εργαζόμαστε με την αμφιβολία της έγκρισης των επιλογών μας από τους πολίτες, αλλιώς είναι σαν να αγνοεί κάποιος τους πολίτες και αυτό δεν είναι δημοκρατικό».

Ο κ. Ρέππας μίλησε και για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που έχει ζητήσει η τρόικα:

«Η χώρα από το πρώτο μνημόνιο έχει δεσμευθεί για τη μείωση κατά 150.000 των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί. Ήδη η ροή των στοιχείων φανερώνει ότι η μείωση του κράτους που σημαίνει μείωση των δομών, μείωση των λειτουργικών δαπανών και μείωση του προσωπικού είναι επιτεύξιμος. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών. Αν ρίξουμε το βάρος μας σε αναγκαίες αλλαγές, τότε τα δημοσιονομικά μέτρα οριζόντιου και άδικου χαρακτήρα και ο εφιάλτης της ανεργίας μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά».