Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, λίγο πριν τις 13:30, η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις συνομιλίες των δύο πλευρών συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ και συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν μικτές ομάδες εργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας στη γειτονική χώρα.

Επίσης, το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσμάνι μετέβη με τον κ. Κατρούγκαλο στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, του παραθέτει γεύμα εργασίας.