Στο Παρίσι βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραλάβει το βραβείο «Πολιτικού Σθένους», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες θα έχουν πρόγευμα εργασίας, το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Ωστόσο σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας έχει ένα άλλο σημαντικό πρόγευμα.

Στο συγκεκεριμένο έχουν προσκληθεί και αναμένεται να μετέχουν μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας, καθώς αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημερινό πρόγευμα εργασίας ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους της L’oreal, της IBM, της τράπεζας HSBC, της Airbus, της BlackRock, της KIA MOTORS FRANCE, της Societe Generale, της Morgan Stanley και πολλές άλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την επιθεώρηση Politique Internati onale. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι έχει ως εξής:

08:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale

10:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)

13:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων

18:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen), ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου και δεξίωση.

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).