Αποφασισμένος να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τα Ιωάννινα και το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης.

«Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Είναι ενδεικτικό το ενδιαφέρον της Ηπείρου στον τομέα της αγροδιατροφής, καθώς αποτυπώνεται και στις υποβολές στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Το 55% των αιτήσεων της Περιφέρειας αφορούν στην αγροδιατροφή. Συνολικά υπεβλήθησαν 17 προτάσεις με προϋπολογισμό 34,1 εκατ. ευρώ».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news). Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους.

Υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά».