Τα τηλεφωνήματα προς τους υπουργούς που μένουν, προς τα στελέχη που υπουργοποιούνται ή μετακινούνται στην νέα κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν ήδη γίνει…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μόνο τηλεφώνημα που έγινε χθες από τον Λουκά Παπαδήμο ήταν αυτό προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο -αργότερα τον κάλεσε και ο Γ. Παπανδρέου- για να τον ενημερώσει ότι θα ήθελε να παραμείνει σε θέση αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να είναι ο Σταύρος Δήμας που φημολογείται ότι τοποθετείται στο υπουργείο Εξωτερικών στη θέση του Σταύρου Λαμπρινίδη, αν και η «μάχη» που έδινε ο Γ. Παπανδρέου -μέσω του Ν. Αθανασάκη- για την παραμονή Λαμπρινίδη στο κτίριο της Β. Σοφίας ήταν σκληρή.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους Α. Λοβέρδο, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Δ. Ρέππα αλλά και τον Π. Γερουλάνο να παραμένουν στα πόστα τους. Από την πλευρά της ΝΔ, πέραν του κ. Δήμα, κυβερνητικά πόστα φέρονται να αναλαμβάνουν ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Δ. Αβραμόπουλος -πιθανότατα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας- κάτι που αν συμβεί θα παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα, ώστε η ΝΔ να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών φέρεται να αναλαμβάνει ο καθηγητής και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Γ. Μουρμούρας, ενώ κυβερνητικό πόστο από την πλευρά της ΝΔ φέρεται να αναλαμβάνει και ο Κ. Αρβανιτόπουλος, πιθανότητα ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας. Είναι πιθανό εντός του κυβερνητικού σχήματος να βρεθεί και ο Θεόδωρος Βάρδας.

Εκτός πολιτικού προσωπικού αναμένεται να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της νέας κυβέρνησης που θα αντικαταστήσει τον Ηλία Μόσιαλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανήκει στο δημοσιογραφικό χώρο.

Σε ό,τι αφορά τους υπουργούς που φέρονται προς αντικατάσταση ή μετακίνηση πρέπει να σημειωθεί ότι κανένα τηλεφώνημα δεν είχε γίνει μέχρι αργά χθες το βράδυ στους Π. Μπεγλίτη, Χρ. Παπουτσή, Μ. Παπαϊωάννου, Χ. Καστανίδη, Γ. Ραγκούση αλλά και Κ. Σκανδαλίδη αν και για τον τελευταίο οι πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, τα πρόσωπα που «παίζουν» περισσότερο για συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτά των Μ. Βορίδη και Γ. Γεωργίου, ενώ χθεσινοβραδινές φήμες ανέφεραν ότι δε θα πρέπει να αποκλειστεί και συμμετοχή στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.