«Ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του τους εταίρους μας. Τους είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του αλλά δεν τους είχε ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία ανακοίνωσής τους. Ανήκει στον Έλληνα πρωθυπουργό και όχι στους ξένους το πότε θα ανακοινωθεί κάτι ή με ποιο τρόπο θα διατυπωθεί η πολιτική πρωτοβουλία. Είναι ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και των πολιτικών μας πρωτοβουλιών}, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο δημοψήφισμα.

Μιλώντας στο «Βήμα Fm» έκανε λόγο για υποκρισία εκ μέρους πολιτικών και ΜΜΕ, που από τη μια καταγγέλουν απώλεια κυριαρχίας, με τις αποφάσεις και τις συζητήσεις για το δάνειο και το κούρεμα κι από την άλλη εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν ενημέρωσε και δεν συζήτησε το θέμα με τους εταίρους.

Ο κ. Μόσιαλος κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε δημοψήφισμα ένα θέμα καθώς έχει γίνει και στο παρελθόν ενώ μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην Ν.Δ.  και στο αίτημά της για δημοψήφισμα στην υπόθεση των ταυτοτήτων.

«Να εμπιστευόμαστε τον ελληνικό λαό και τη δύναμη των επιχειρημάτων. Ας μιλήσει απευθείας ο ελληνικός λαός, αυτή τη φορά για τα θέματα που τον αφορούν και αφορούν όλους μας, τις οικογένειές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ένα κορυφαίο θέμα που αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και την τοποθέτησή της τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Καμία πολιτική δύναμη και κανένα ΜΜΕ δεν πρέπει να φοβάται την απευθείας έκφραση της λαϊκής άποψης. Σε καμία περίπτωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος, επικρίνοντας την αντιπολίτευση για καθολική άρνηση της συμφωνίας για το επιπλέον κούρεμα του χρέους, παρά τα οφέλη που δίνει στη χώρα και την οικονομία.

Αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι πρόκειται για δημοκρατική λειτουργία και πρόσθεσε:

«Η δύναμη του διαλόγου είναι μεγάλη και θα εκφραστεί στις συγκεκριμένες ψηφοφορίες. Οι βουλευτές, οι υπουργοί, τα στελέχη του κόμματός μου, θα τοποθετηθούν στις ψηφοφορίες και αυτό θα πρέπει να δούμε. Αλλά για να φτάσουμε ως εκεί, δεν θα φτάσουμε αφού μας επιβληθεί. Θα φτάσουμε με το διάλογο και γι’ αυτό είχαμε χθες μια εκτεταμένη συζήτηση και στο υπουργικό συμβούλιο και θα την έχουμε σύντομα και στην κοινοβουλευτική μας ομάδα».