Τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών ζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΪ». Όπως εκτίμησε «οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε αυτοδυναμία της Ν.Δ.». 

Παράλληλα ο βουλευτής της Ν.Δ.και πρώην υπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι «από τη Δευτέρα το βράδυ δεν έχουμε πρωθυπουργό, για άλλη μία φορά προσπάθησε να εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του και τη Δευτέρα έριξε την ευθύνη στους πολίτες».

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με το Σύνταγμα δημοψήφισμα προκηρύσσεται για κρίσιμα εθνικά θέματα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά.

«Ρισκάρει τη μοίρα της Ελλάδας ο κ. Παπανδρέου, βάσει Συντάγματος μπορεί μόνο να θέσει το ερώτημα αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ» πρόσθεσε. Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η Ν.Δ. θα ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα μέσα στην ίδια την κοινωνία για να μην διενεργηθεί το δημοψήφισμα.

Για το σενάριο ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Ν.Δ. που κυκλοφόρησε την Τρίτη, δήλωσε ότι δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά και συνταγματικά είναι άστοχο.