«Το δημοψήφισμα αποτελεί απόδειξη του αδιεξόδου της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε πανικό και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο για να σταματήσουν οι ακραίοι τυχοδιωκτισμοί», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός «κυβερνά χωρίς ίχνος νομιμοποίησης και το μόνο που φοβάται είναι οι εκλογές».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα έκανε λόγο για εκβιασμό του λαού από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν είναι έκφραση του λαού λέγοντας χαρακτηριστικά: « Δεν χρειάζεται έγκριση η δανειακή σύμβαση. Να γιατί κατήγγειλα τον τυχοδιώκτη Παπανδρέου».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η εξαγγελία δημοψηφίσματος έβαλε τη χώρα παγκόσμια καταιγίδα με προσωπικούς στόχους» και ξεκαθάρισε ότι «η Ν.Δ. δεν διαφώνησε ποτέ με την δανειακή σύμβαση αλλά με τα μέτρα και τις πολιτικές που την συνοδεύουν».

Τέλος, όσον αφορά τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα ξεκαθάρισε ότι: «Δεν δίνω καμιά υπόσχεση μόνο για χαμηλοσυνταξιούχους και πολύτεκνους υποσχομαι όμως ότι θα αγωνιστώ για ένα κίνημα ανάπτυξης, να βρω συμάχους εντός και εκτός  Ευρώπης».