Πιο κοντά στην άβυσσο είναι η Ευρωζώνη, μετά την επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού να θέσει σε διαδικασία δημοψηφίσματος τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σε σημερινό του δημοσίευμα, με τίτλο «Θέμα χρόνου η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», ασκώντας έντονη κριτική στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Την προηγούμενη εβδομάδα φαινόταν πως η Ευρωζώνη είχε σωθεί, αλλά μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, το ευρώ είναι ακόμα πιο κοντά στην άβυσσο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος για το ευρώ», καθώς τονίζει πως «η συγκεκριμένη ανακοίνωση μετέτρεψε την αισιοδοξία σε απαισιοδοξία, σχετικά με τις προοπτικές του κοινού νομίσματος».

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως «αν οι Έλληνες ψηφίσουν όχι στη νέα συμφωνία, ειδικά μετά τα αυστηρά μέτρα έχουν υποστεί, τότε αυτό θα προκαλέσει μη ελεγχόμενη πτώχευση», και βέβαια πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Παράλληλα, το περιοδικό κάνει αναφορά και στη σημερινή Σύνοδο των Καννών, μία ημέρα πριν την έναρξη της Συνόδου της G20, στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του.

Πηγή: 24h.gr