«Ο Έλληνας πρωθυπουργός άνοιξε ένα κουτί της Πανδώρας που είναι επικίνδυνο για το λαό του, επικίνδυνο για την Ελλάδα και επικίνδυνο για το σύνολο της ζώνης του ευρώ», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Γεωργίας Μπρινό Λε Μερ, που πρόσκεινται στο Νικολά Σαρκοζί.

Για τον Λε Μερ οι Ευρωπαίοι επικρίνουν βάσιμα την ελληνική κυβέρνηση «ότι παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν το σύνολο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να συμβουλευτεί προηγουμένως τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης και τις άλλες χώρες μέλη της Ευρώπης».

«Επιδείξαμε αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, προς την ελληνική κυβέρνηση όμως η αλληλεγγύη πρέπει να λειτουργεί προς αμφότερες τις κατευθύνσεις», υπογράμμισε.

«Αυτό που επείγει είναι να γίνουν τα πάντα ώστε οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εφαρμοστούν, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε το μέλλον της ευρωζώνης, ώστε να μπορέσουμε να πράξουμε ούτως ώστε να διαφυλαχθεί το κοινό νόμισμά μας» είπε ο Λε Μερ.